SRBIJA ZAISTA IMA MOĆNU VOJ u Grmelo na zemlji, vazduhu i na vodi

Alo! - - AKTUELNO - veljko.nestorovic@alo.rs

Imamo na šta da budemo ponosni! Srbija je juče velikom vojnom vežbom „Vek pobednika“obeležila 100. godišnjicu od kraja Prvog svetskog rata, najtragičnijeg, ali i najsvetlijeg trenutka u istoriji zemlje, kada su naši preci bacili na noge Austrougarsku, Nemačku i Bugarsku!

Jedna mala kraljevina je u periodu od 1914. do 1918. uspela da ujedini čitav slobodni svet u podršci Srbiji i to je nešto što nikako ne sme da se zaboravi, ali mnogi i dan-danas ne mogu to da nam oproste.

Dok je na 10 lokacija širom zemlje 8.000 pripadnika Vojske

Srbije sa 645 borbenih sistema pokazalo čime danas raspolažemo, u regionu su sa priličnim zanimanjem pratili vežbu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je vežbi „Borbena grupa na maršu sa prelaskom u napad“na privremenom poligonu Pešter, koju je izvela Druga brigada Kopnene vojske, u sadejstvu sa Četvrtom brigadom Kopnene vojske i jedinicama Rat-

nog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije. Pored Vučića, vežbi na Pešteru prisustvovali su i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predstavnici Vojske Srbije, crkveni velikodostojnici, diplomatski kor... - Osam „migova“, orlovi, helikopteri, sistem PASARS, nova „Nora“i vozilo „Lazar 3“samo su deo naoružanja koje je dejstvovalo u podršci jedinicama u napadu i to je prava slika našeg naoružanja. To je motiv da i dalje brinemo da Vojska Srbije raste i razvija se, u interesu mira i bezbednosti Srbije - rekao je Vučić, koji se osvrnuo i na planove koji će biti realizovani u budućnosti.

- Krajem 2019. godine videćete šta nam sve stiže u sastav vojske. Videli ste osam „migova“, posedujemo ih deset, imaćemo ih ukupno 14, a nekada ni pet nismo mogli da dignemo na nebo. Nije ovo oružje da bismo napali nekoga, nego je tu za preventivni uticaj, vojnici moraju da budu spremni i da znaju kako treba da nas odbrane. Svaka čast svim vojnicima i onima koji su na svojim svakodnevnim zadacima i ne mogu da učestvuju na ovim vežbama. Želim da zahvalim svim vojnicima, svima im čestitam ovim demonstracijama - rekao je predsednik.

„Migovi“u akciji Predsednik Vučić nije krio zadovoljstvo nakon održane vežbe

Srpski tenkisti spadaju među najbolje na svetu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.