Alo!

Igrate kao deca!

„Ja sam fantastiča­n trener, ali ne mogu da se borim umesto vas“, rekao je strateg Fulama pred sudbonosno gostovanje

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

„Ako igraju kao deca, ja tu ništa ne mogu. Ne mogu umesto njih da trčim, pritiskam suparnika, branim kornere...“

Slaviša Jokanović, trener Fulama, na ovaj način je pokušao da trgne svoju ekipu prikovanu za dno tabele Premijer lige (samo pet bodova u 11 kola), pred možda sudbonosni današnji duel s Liverpulom (13). Uoči teškog gostovanja koje bi moglo ključno da utiče na njegov status u londonskom klubu, iako je gazda Šahid Kan nedavno rekao da neće menjati trenera, Srbin je britanskim novinarima pričao kako je teško voditi „kolibare“. Poslovično odmeren u izjavama, Jokan je ovog puta otvorio dušu...

- Igračima sam posle poraza od Hadersfild­a rekao da sam fantastiča­n trener, da smo moj stručni štab i ja napravili dobru pripremu, ali da oni nisu odigrali kako treba. Oni su profesiona­lci, oni moraju da trče u prostor, pritiskaju suparnika, brane kornere... Ne mogu ja to umesto njih - istakao je strateg Fulama.

Jokanović od tima danas na „Enfildu“, a i ubuduće, ukoliko ostane među „kolibarima“, očekuje da pokaže mnogo više želje nego dosad.

- Moramo više da se borimo za rezultat. Da budemo motivisani­ji, spremni za tuču. Moramo da pokažemo duh i zajedništv­o. To je jedini način da izađemo iz krize. Ali ako budu zbunjeni i igraju kao deca, onda je momke teško voditi.

Srpski stručnjak je svestan da će njegovi reči pogoditi prvotimce Fulama, ali nije stao u pokušaju da ih probudi.

- Oni su odrasli ljudi i moraju da prihvate odgovornos­t. Moj posao je da organizuje­m tim, a ne da vičem na igrače govoreći im da trče i uklizavaju - poručio je Slaviša Jokanović pred dolazak na noge ekipi Jirgena Klopa.

 ??  ?? miliona evra je potrošio Jokan na
pojačanja
Kritike: Jokanović
i Širle
miliona evra je potrošio Jokan na pojačanja Kritike: Jokanović i Širle

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia