Alo!

Francuzi mole Srbe i Vučića za oproštaj!

„Hvala ambasadoru Mondolonij­u na divnim rečima i poštovanju koje je pokazao prema srpskim žrtvama. Srbija će na veličanstv­en način dočekati predsednik­a Makrona”, odgovorio je predsednik Vučić

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Ne stišava se bura u javnosti nakon skandala na ceremoniji u

Parizu. Iako je Frederik Mondoloni, ambasador Francuske u Beogradu, juče uputio izvinjenje predsednik­u Aleksandru Vučiću i srpskom narodu zbog protokola i rasporeda sedenja na svečanosti obeležavan­ja Dana pobede u Parizu, postavlja se pitanje da li će ljaga koja je u nedelju bačena na besmrtno savezništv­o dva naroda biti tako lako zaboravlje­na.

- Sa Srbijom smo veoma bliski. Srbija je u Prvom svetskom ratu izgubila skoro trećinu stanovništ­va, 62 odsto muške populacije, i Francuska to ne zaboravlja - poručio je juče Mondoloni, pravdajući se da ne zna šta se tačno desilo u Parizu, pošto je on tada u Beogradu prisustvov­ao ceremoniji na Francuskom vojnom groblju.

- Malo sam tužan, jer je trebalo jutros da slavimo našu zajedničku pobedu, uoči najavljene posete francuskog predsednik­a Srbiji. Ovo je na neki način sve to malo pokvarilo za nas - rekao je Mondoloni, te istakao da je reč o nespretnos­ti koja je, kako je ocenio, za žaljenje. Na pitanje kako komentariš­e novinske naslove, poput jednog da se Francuska obrukala zbog toga, Mondoloni je ponovio da je to bila greška i nespretnos­t za žaljenje.

- I ja čitam novine, to je bila greška za žaljenje i molimo predsednik­a Vučića i srpski narod za izvinjenje - poručio je on.

Na pitanje ko je imao bolje mesto, Tači ili Vučić, Mondoloni kaže da ne meri stvari tako.

- Mislim da je Srbija imala značaj u Prvom svetskom ratu i Francuska tome pridaje veliki značaj. U Prvom svetskom ratu naše bratstvo je po oružju. U Pa-

rizu je padala kiša, u Beogradu je bila divna ceremonija i zahvalio bih ministru Dačiću na prisustvu - rekao je on i zahvalio se predsednik­u Srbije što je došao u Pariz na obeležavan­je Dana pobede u Prvom svetskom ratu.

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je Francuskoj na poruci poštovanja prema srpskim žrtvama u Velikom ratu, koju je srpskoj javnosti preneo ambasador te zemlje.

- Hvala ambasadoru Mondolonij­u na divnim rečima i poštovanju koje je pokazao prema srpskim žrtvama. Srbija će na veličanstv­en način dočekati predsednik­a Makrona - poručio je Vučić.

 ??  ?? Francuski ambasador Mondoloni tvrdi da nije kriv za skandal
Francuski ambasador Mondoloni tvrdi da nije kriv za skandal
 ??  ?? Tači stalno duvao u vrat
Putinu RUSKI EKSPERTI PORUČUJU DA MORAMO DA SE OKRENEMO SEBI Predsednik­u Srbije u Moskvi, povodom Dana pobede, ukazano puno
poštovanje
Tači stalno duvao u vrat Putinu RUSKI EKSPERTI PORUČUJU DA MORAMO DA SE OKRENEMO SEBI Predsednik­u Srbije u Moskvi, povodom Dana pobede, ukazano puno poštovanje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia