Alo!

BRENEROM ISEKLI SEF, ODNELI 10.000 EVRA

- S. Dž. S.

U selu Jaša Tomić kod Zrenjanina razbojnici su obili poštu i odneli oko 10.000 evra, saznaje „Alo!”. Nepoznati provalnici su najverovat­nije budakom razvalili vrata sa zadnje strane pošte, u noći između 8. i 9. novembra, a onda izvukli sef i pokupili gotovinu, koja je bila namenjena za isplatu penzija. Svedoci tvrde da su na licu mesta zatečeni budak i isečeni sef, iz kojeg je pokupljen sav novac.

- Pošta u Jaši Tomiću nikada ranije nije obijena, a postoji oko 100 godina! Selo se nalazi na oko kilometar od granice sa Rumunijom, zbog čega postoji mogućnost da su lopovi možda došli iz inostranst­va. Ispred pošte su ostavili budak i isečeni sef. Vrata na pošti su obična, n i s u ojačana metalnim šipkama, zbog čega im je bilo lako da ih razvele. Tragovi na sefu ukazuju da su ga lopovi isekli brenerom! - navodi naš izvor blizak istrazi.

Meštani sela su u šoku jer se tako nešto ne pamti.

- Strahujemo da li će nasilnici posle ovoga početi da nam upadaju i u kuće. Moguće je da su to uradili lokalni narkomani, kojih u ovom kraju ima mnogo, da bi se dokopali novca za drogu, ali je isto tako moguće da je reč o profesiona­lnim provalnici­ma, koji pikiraju pošte u malim sredinama. Zasad možemo samo da nagađamo ko se krije iza provale navodi jedan meštanin ovog sela, koji je insistirao na anonimnost­i.

Policija je obavila uviđaj odmah posle provale i prikupila tragove koji bi mogli da otkriju ko stoji iza pljačke.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia