Alo!

AKO DŽONI KAŽE DA SE NISMO DRUŽILI, ONDA I NISMO!

RADE ŠERBEDŽIJA ODGOVORIO ŠTULIĆU: UMETNICI SE SVAĐAJU KAO BABE NA PIJACI!

- Piše: SONJA ANDRIĆ sonja.andric@alo.rs

Rade Šerbedžija najavio je svoju decembarsk­u turneju po Srbiji, koja se zove „Meni se, dušo, od tebe ne rastaje“, po pesmi koju je, kako je objasnio, za njegovu predstavu napisao Džoni Štulić.

- Mi smo bili vrlo dobri prijatelji kad je počeo karijeru. Družili smo se - dolazio je do mene u ponoć ili da šetamo zajedno Zagrebom. Znali smo da ćutimo, iako je bio brbljiv... Pitao sam ga da mi napiše pesmu za predstavu „Hrvatski slavuj“, koju sam režirao, i Džoni mi je napravio „Meni se, dušo, od tebe ne rastaje“.

Ali, iz Holandije, gde godinama živi, oglasio se Džoni Štulić.

- Taj kazandžija Šerbedžija mračno laže. Džoni ga nikad nije zvao u šetnju po Zagrebu, niti mu je napravio pesmu, niti su ikada bili prijatelji. Upravo obrnuto - on je njega jednom zgodom, po svojoj želji, provozao svojim „mercedesom“da bi s njime divno ćutao. Međutim, iskoristi on taj svoj poziv da tu pesmu lakše otuđi i ubaci u svoju predstavu bez pitanja, dapače, da to sakrije... On nju potom i snimi, a sad već tim gnusnim lažima opravdava i sam razlog svog opakog postojanja - rekao je, između ostalog, u svom otvorenom pismu Džoni Štulić.

Rade Šerbedžija ima odgovor i na ovako podrobno objašnjenj­e Džonija Štulića:

- Ako Džoni kaže da se nismo družili, onda se nismo družili. I ako kaže da mi nikada nije dao pesmu „Meni se, dušo, od tebe ne rastaje“za predstavu „Hrvatski slavuj“, koju sam režirao u proleće 1990, onda mi nikada nije ni dao tu pesmu. Ako kaže da nismo šetali zagrebačko­m Ilicom, ili da nije bio na rođendanu mog sina, onda nije bio na rođendanu i nismo šetali pokislom Ilicom. I ako kaže da me nije zvao na svoj koncert u Dubrovnik, onda nisam nikada seo u avion i doleteo na taj koncert.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia