Alo!

Englezi izmislili rat Murinja i Vidića

Mediji iz Britanije optužili Nemanju da brani trenera Junajteda zato što želi njegovo mesto (!)

-

Piše: P. VUKOVIĆ

predrag.vukovic@alo.rs

Ponovo je Srbin u centru ostrvske spletke! Nemanja Matić im odavno bode oči zbog toga što ne želi da nosi mak na dresu. Ne tako davno, pokušali su da Novaka Đokovića predstave kao čoveka koji uzima prljave pare iz Saudijske Arabije, a sada je na red došao Nemanja Vidić!

Legendarni igrač Mančester junajteda stao je u zaštitu trenera Žozea Murinja, ali neki ostrvski mediji tvrde da to radi samo zato što bi voleo da mu vidi leđa i da preuzme njegov posao! Uprkos nerezonski­m tvrdnjama, bivši kapiten Mančester junajteda pohvalio je kako Portugalac vodi ekipu, odnosno, kako bira startnih 11.

Istina, Junajted je u nedelju poražen u derbiju od Mančester sitija (3:1), koji je i ove godine praktično neuništiv u Premijer ligi, tako da će biti teško ne samo Murinju, nego bilo kome da skine Pepa Gvardiolu s trona.

- Kao neko ko je igrao za Mančester junajted, želim da vidim ekipu da se bori za titule - rekao je Vidić.

Posle serije slabih rezultata, Nemanja veruje da je Junajted ponovo na dobrom putu, posebno nakon trijumfa u Torinu nad Juventusom.

- Marsial, Rašfor, Mata, svi su dobri napred i retko kada se dešavalo da igraju zajedno. Mentalno, ekipa još nije dovoljno jaka, više razmišlja ofanzivno. Junajted igra prilično ofanzivan fudbal, posebno ako imate Luka Šoua na levoj i Ešlija Janga na desnoj strani. To je više ofanzivno i volim da vidim takav Junajted - rekao je Vidić.

Međutim, neki britanski sajtovi tvrde da, uprkos podršci Murinju, Vidić puca

na menadžersk­o mesto Murinja. A dokaz za to im su izjave koje je Vidić ranije davao i koje su previše opšte da bi bile relevantne.

- Da budem iskren, jednog dana voleo bih da budem menadžer. Voleo bih, mislim da znam te stvari. Da kritikujem Murinja, kao neko ko bi i sam mogao da postane trener, nije fer. Murinjo je u karijeri osvojio mnogo trofeja. Da li je to Mančester koji smo navikli da gledamo? Možda nije, ali to je Murinjov Mančester i on je takav profil trenera koji voli da forsira takvu igru - zaključio je Vidić.

 ??  ?? Ni u nedelju nije nosio mak: Matić
Ni u nedelju nije nosio mak: Matić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia