Alo!

Ima posla i za tužioca!

„Uz njega deluje da su za rešenje problema dovoljni oftalmolog i skrupuloza­n sudija Višeg suda“, kaže funkcioner Partizana

- Piše: NENAD MARKOVIĆ sport@alo.rs

Stanje u srpskom fudbalu nije dobro i plod je visokog stepena korupcije, tvrdi potpredsed­nik Partizana Vladimir Vuletić.

- Utakmica između Proletera i Radničkog odraz je opšteg stanja beznađa, beščašća i korumpiran­osti, koje je, čini se, prešlo u terminalnu fazu - rekao je Vuletić za „Mozzart sport“i nastavio:

- Zašto postoje strah i nekakva zavera ćutanja u medijima kada je reč o načinu na koji do golova dolaze dve prvoplasir­ane ekipe Superlige. Postoji još jedan eklatantan primer već sada brojnih sudijskih grešaka a na štetu klubova koji igraju protiv Crvene zvezde. Poslednja utakmica i vodeći gol za lidera na tabeli posledica je tako golim okom vidljive sudijske greške da su čak i naši zavereničk­i ćuteći mediji morali da se saglase da je reč o nedvosmisl­enoj grešci - kaže Vuletić.

Govoreći o spornom golu Nikole Stojiljkov­ića na susretu Dinama i Crvene zvezde, funkcioner crnobelih je posebno pomenuo sudiju Nenada Đokića.

- Zanimljivo je da je glavni sudijski akter ove utakmice ujedno bio i jedan od pomoćnika na poslednjem derbiju, iza kojeg je ostala večita dilema da li je Boaćijeva lopta celim prečnikom prešla gol-liniju. Taj isti sudija je, izgleda, imao tako precizan infracrven­i vid, pa je vrlo lako presudio da je reč o golu, a na ovoj utakmici mu, čini se, ni beli štap ne bi pomogao, izuzev što infracrven­i vid i beli štap nikako ne mogu biti u saglasju, osim po bojama jednog kluba.

Zbog svega izgovoreno­g, Vladimir Vuletić smatra da su problem srpskog fudbala lako uočljivi i da njihovo uklanjanje nije toliko teško, ukoliko postoji želja da se oni reše.

- Deluje da su za rešenje problema u domaćem fudbalu dovoljan stručan oftalmolog, častan medij, beskomprom­isni tužilac za organizova­ni kriminal i skrupuloza­n sudija Višeg suda - kaže Vuletić.

 ??  ?? Ponovo podigao glas: Vladimir Vuletić U Partizanu mu ne praštaju: Sudija Nenad Đokić tokom
158. večitog derbija
Ponovo podigao glas: Vladimir Vuletić U Partizanu mu ne praštaju: Sudija Nenad Đokić tokom 158. večitog derbija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia