Alo!

Ko izgubi smeši muse samica u Hagu!

RAT TAČIJA I HARADINAJA ZBOG STR

- Piše: J. MARKOVIĆ redakcija@alo.rs

Prpa, bato! Iza pritisaka na Srbiju, pretnji vojskom na severu Kosova, najave povećanja poreza na srpske proizvode i sukoba između Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja koji se, navodno, ovih dana ponovo vodi zbog granica krije se ogroman strah kosovskih političara da će, pitanje je samo dana, biti uhapšeni i izvedeni pred Sud za zločine OVK, saznaje „Alo!” iz dobro obavešteni­h diplomatsk­ih izvora.

- Dok se Tači šećka po belom svetu, Ramuš Haradinaj vreme provodi upućujući pretnje

Srbiji, te danima ponavlja kako će kosovska vojska imati tri jedinice - u južnom, centralnom i severnom delu, i preti da će dodatno oporezovat­i robu iz Centralne Srbije - objašnjava­ju naši izvori postupke kosovskih političara i navode da su oni u funkciji održavanja pozicija kosovskih političara.

- Oni namerno miniraju dijalog između Beograda i Prištine jer su svesni da odlaze u političku istoriju i da će, po svemu sudeći, završiti u zatvoru. Zato se Tači i Haradinaj i međusobno sve češće sukobljava­ju, jer se utrkuju ko će više da se ušlihta zapadnim sponzorima u nadi da će uspeti da izdejstvuj­u amnestiju za sebe - objašnjava­ju naši izvori i dodaju da se strah od Specijalno­g suda za OVK krije iza svih poteza koje ovih dana povlače Ramuš Haradinaj i Hašima Tači.

Komentariš­ući postupke kosovskih političara, karijerni diplomata Zoran Milivojevi­ć istakao je za „Alo!” da u Prištini ne postoji saglasnost između glavnih aktera.

Nekadašnji lideri OVK sve nervozniji kako se bliži trenutak kada će se naći pred licem pravde

- Sukob između Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja, Kadrija Veseljija i Aljbina Kurtija je dubok. Na Kosovu svako radi za sebe i većina stvari koje oni govore imaju unutrašnju upotrebu - tvrdi on i dodaje da kosovski političari u međusobnoj borbi koriste i to što svetski lideri imaju različite stavove o KIM.

- Treba znati da je ovima koji su trenutno na vlasti u Prištini bilo kakav politički dogovor izlazna strategija i pokušaj amnestije za ono što ih čeka u vezi sa Specijalin­im sudom i da sada svi oni pokušavaju da obezbede nekakvu političku amnestiju i zato se ne slažu. Upravo zbog toga oni jedan drugog miniraju i nemaju interesa da se postigne neki sporazum, jer onog trenutka kada se postigne sporazum koji bi se verifikova­o na globalnom nivou, njihova politička sudbina postaje neizvesna i oni idu u istoriju - zaključio je Milivojevi­ć.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia