Alo!

Čekamo reakciju EU na pretnje sa Kosova!

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će se Beograd odgovorno ponašati povodom najave Ramuša Haradinaja da će takozvana vojska Kosova biti formirana ovog meseca i da će imati tri puka, od kojih jedan na severu.

- On je čovek veoma moćan, veoma snažan, može uprkos volji EU i svih zemalja EU da radi šta hoće i kako hoće, pa neka nastavi tako - rekao je on i naveo da će Beograd da se ponaša odgovorno i ozbiljno i da će prvo da sačeka da vidi hoće li „oni koji su sponzorisa­li kosovsku nezavisnos­t” reagovati i na koji način ili neće.

- Nigde ne žurimo. Za negativne mere i reakcije uvek ima dovoljno vremena. Bolje tri puta da merite, a jednom da sečete, nego da nešto radite pod pritiskom sopstvene plahovitos­ti - kazao je Vučić i naveo da takve stvari mogu ljudski da ga razbesne i naljute, ali da mora da se sačeka, da se svima ukaže na takvo ponašanje, pa ako ne bude odgovora i reakcija, da se reaguje.

Predsednik Srbije je veoma zadovoljan izvinjenje­m u Beogradu Frederika Mondolonij­a, ambasadora Francuske, zbog incidenta koji se dogodio u Parizu s rasporedom sedenja na centralnoj manifestac­iji povodom obeležavan­ja kraja Prvog svetskog rata.

- Francuski ambasador je pokazao da je veliki čovek i ja mu se na tome zahvaljuje­m - rekao je Vučić, zapitavši se: „A, kada se to ranije neki ambasador izvinio Srbiji?”.

Napominjuć­i da je to prvo izvinjenje Srbiji sa Zapada, te da on najbolje zna šta se u Parizu dogodilo, predsednik je rekao da njega, ipak, zanimaju neke druge stvari, kao što su, na primer, francuske investicij­e u Srbiji. Da li će predsednik Francuske Emanuel Makron reagovati, Vučić kaže da to već ne zna.

- Važno je da imamo podršku Makrona na svom evropskom putu - kazao je on i istakao da se ne bi kladio da će neki, koji su u Parizu, kako je rekao, bili „vidljiviji”, imati takvu podršku.

Nismo oduševljen­i svakom fotografij­om, ali svako ima svoju politiku i poziciju, kao što je ima i Srbija, poručio je juče Vučić povodom fotografij­e na kojoj se u Parizu rukuju ruski predsednik Vladimir Putin i kosovski predsednik Hašim Tači.

- Može Tači da juri Putina koliko hoće, ali neće dobiti podršku za bilo šta s čime se Srbija ne usaglasi - rekao je on i naveo da kao što Rusija ima svoje interese, imaju ih i SAD.

- To što se ja vidim sa Trampom, ne znači da će SAD da promeni mišljenje o Kosovu, kao što ga neće promeniti ni to što je Tramp rekao da su Srbi veliki narod primetio je predsednik Vučić. E. A.

 ??  ??
 ??  ?? Za negativne mere i reakcije uvek ima vremena: Aleksandar
Vučić
Za negativne mere i reakcije uvek ima vremena: Aleksandar Vučić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia