Alo!

OD DJB OSTALI SAMO DUGMIĆI!

-

Nekada su nastupali kao hor, a sada je od njih ostao samo duet... Od 16 poslanika Pokreta „Dosta je bilo“, koliko ih je bilo na početku, u ovom trenutku ostalo je samo dvoje predstavni­ka u Skupštini Srbije - Saša Radulović i Branka Stamenkovi­ć... Poslanici su jedan po jedan odlazili od Radulovića, u međuvremen­u je i on napustio kormilo pokreta, a otišao je i čovek kog je izabrao za svog naslednika.

Od čuvenog nastupa „benda“DJB-A u Skupštini, kada su svi kao jedan pevali i svirali, prošlo je manje od dve godine... Pokret „Dosta je bilo“ostao je sada bez poslaničko­g kluba, za koji je potrebno petoro poslanika... Poslednji udarac stranci i poslaničko­m klubu zadalo je petoro poslanika predvođeni­h Branislavo­m Mihajlović­em iz Bora, predsednik­om Pokreta, koji su napustili DJB i formirali svoju poslaničku grupu - „Politika mora biti drugačija“. Već posle nekoliko dana troje njih - Dušan Pavlović, Jasmina Nikolić i Ratko Jankov - najavili su da će već na prvom zasedanju Narodne skupštine ove nedelje obavestiti predsednic­u Maju Gojković da podnose ostavke na poslanička mesta i da napuštaju parlament.

Marketinšk­i stručnjak Nebojša Krstić kaže da trenutna situacija u DJB-U nije nešto što je bilo neočekivan­o.

- Što se tiče Raduloviće­vih zasluga, i ta dva poslanika su mu previše - kaže Krstić. Poslanik Marijan Rističević, koji je bio glavna meta poslanika DJB-A, koji ga u svojim govorima nisu štedeli, kaže da je on odavno znao da će od Radulovića na kraju svi pobeći.

- Napustili su ga oni isti koji su zbog njega jurišali na mene, svirali i igrali sa njim, pljuvali po mojoj klupi, štipali me. Zbog Radulovića su profesori, vračare, gatare i ko mu je sve bio u poslaničko­m klubu maltretira­li mene, vređali me samo kako bi dokazali da su uz Radulovića, da on vredi, a sada su počeli da kukaju na njega i pobegli. On je meni bio jasan na početku, znao sam da je pacijent i zato sam mu posvećivao pažnju, odmah sam rekao da je loše rešenje. Oni su imali osam odsto podrške u jednom momentu i to su proćerdali sa njim, sad nemaju ni 0,8. To je kao krava kad se ritne i prospe sve - kaže Rističević. J. Đ.

 ??  ?? Labudova pesma sa
Labudova pesma sa
 ??  ?? Nema više ko da ga štipka: Marijan Rističević
Nema više ko da ga štipka: Marijan Rističević
 ??  ?? Poslednji Mohikanac: Branka Stamenkovi­ć
Poslednji Mohikanac: Branka Stamenkovi­ć

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia