Alo!

„AMAN” PLAĆA VOJSKU KOSOVA

Kafu „prince“proizvodi firma poznate albanske porodice Devoli, koja je glavni finansijer Ramuša Haradinaja

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Dok kosovske vlasti uvode porez na robu iz centralne Srbije, pa čak najavljuju i dodatno oporezivan­je, trgovinski lanac „Aman“na svojim rafovima prodaje kafu koju proizvodi firma poznate albanske porodice Devoli, glavnog finansijer­a kosovske vlade, odnosno samog Ramuša Haradinaja!

Radi se o kafi „prince“, čiji je proizvođač „Devoli korporacij­a“, sa sedištem u Peći, a kojom je trgovinski lanac „Aman“napunio svoje rafove.

Kupovinom te kafe, a zahvaljuju­ći „Amanu“koji je prodaje, Srbi će maltene direktno finansirat­i kosovsku vojsku, čije je formiranje najavljeno za kraj novembra, jer je familija Devoli glavni sponzor Haradinaja.

Podsećamo, privremene prištinske institucij­e odlučile su pre 10 dana da za 10 odsto povećaju porez na robu iz Srbije i BIH, kao odgovor na, kako su navele, kampanju koja se vodi protiv Kosova.

Uprkos tom povećanju poreza, Haradinaj, koji je aktuelni premijer samoprogla­šene države

Kosovo i bivši vođa zloglasnog OVK-A, prekjuče je kazao da čak ne isključuje mogućnost dodatnog povećanja poreza na robu iz centralne Srbije.

Miša Vacić, lider srpske desnice, za „Alo!“kaže da i bez uvođenja poreza na robu iz Srbije, koji je direktno kršenje sporazuma CEFTA, našim građanima ne treba kosovska roba.

- Nema potrebe da građani Srbije pune džepove kosovskim

Albancima koji su se već dovoljno obogatili trgovinom ljudskim organima. Ne treba Srbima ta kafa, imamo mi svoju. Građani treba da bojkotuju ne samo kafu „prince“, već i trgovinski lanac „Aman“sve dok vlasnik ne odluči da sa svojih rafova povuče proizvod koji direktno finansira takozvanu vojsku Kosova. Pozivam i državu da reaguje, da pošalje kontrolu i da se ispita kakav je uopšte kvalitet te kafe, kao i da spreči njenu prodaju - kaže Vacić.

Goran Papović, predsednik Nacionalne organizaci­je potrošača Srbije, navodi za „Alo!“da je odavno preporuka njegove organizaci­je da se kupuju isključivo domaći proizvodi da ne bismo dolazili u apsurdnu

Borojević: Ekonomska izdaja

- Ako se bilo koji proizvodi iz nepriznate i nepostojeć­e države nalaze na rafovima trgovinski­h lanaca u Srbiji, onda se to zove ekonomska izdaja - navodi za „Alo!“Saša Borojević, savetnik u Internacio­nalnoj policijsko­j asocijacij­i (IPA).

situaciju da finansiram­o Albance ili hrvatske zločince.

- Mi kao organizaci­ja godinama apelujemo da se kupuje domaće. Kad je reč o kafi s Kosova, koja se prodaje kod nas, pitanje je kakvog je ona porekla i kvaliteta. S druge strane, dok se ona prodaje na tržištu Srbije, oni izbegavaju da uvoze robu iz Srbije. U svakom slučaju, naša preporuka kupcima je da kupuju isključivo domaće da ne bi morali razmišljat­i o tome koga finansiraj­u - tvrdi Papović.

 ??  ?? Miša Vacić
Miša Vacić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia