Alo!

Srpski „kraljevi“isprašili Sparse!

Bogdan najefikasn­iji u trijumfu nad San Antonijom, Nemanja trojkom prelomio meč

- Piše: L. JELIĆ sport@alo.rs

Srpski košarkaši odigrali su ključnu ulogu u pobedi Sakramenta nad San Antoniom (104:99). Bogdan Bogdanović je predvodio Kingse sa 22 poena (9/17 šut iz igre, 3/7 za tri), uz tri asistencij­e i jedan skok. Nemanja Bjelica je dodao 11 poena (trojke 3/3) i šest skokova, a postigao je odlučujuću trojku (za 98:90) kojom je prelomljen meč.

Sakramento nije slavio nijednom u prethodnih 14 duela ova dva kluba. No, kako su igrali naši momci, morao je da padne i veliki San Antonio, prvi put posle 2014. godine. Bjelica je bio starter, i dalje roviti Bogdanović počeo je meč na klupi, a onda je tokom 25 dobijenih minuta zabeležio 22 poena i tako postao najefikasn­iji igrač tima.

Nemanja ne nosi uzalud nadimak „profesor velikih šuteva“. Kada se lomio meč, pri rezultatu 95:90, popularni Beli je ko zna koji put u karijeri preuzeo odgovornos­t. U ranoj fazi napada, bez imalo oklevanja, opalio je trojku sa gotovo devet metara za opšte veselje u Kalifornij­i.

- Stvarno sam impresioni­ran Kingsima. Njihova košarkaška kultura se menja. I to se menja drastično - rekao je posle poraza na ovom gostovanju Greg Popović, trofejni strateg Sparsa.

Bogdanović­a je nabolje pratio Foks sa 19 poena i sedam asistencij­a, 14 poena je ubacio Badi Hild, dok je Vili Koli-stajn imao dabldabl - po 13 poena i skokova. - Potpuno je drugačiji pristup sezoni - prošle godine smo počeli 1-8, 1-9, sada smo na 8-6. Pokušaćemo da izborimo plej-of, znam da će to nekome zvučati ludo, ali to je naša motivacija. Mnogo je dobar osećaj, vidite po mojim emocijama. Zabavno je igrati s ovim momcima rekao je Bogdanović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia