Alo!

DŽERDAN ŠAĆIRI SE OGLASIO O IZOSTANKU SA MEČA PROTIV ZVEZDE Šiptar ne žali što nije bio na „Marakani“!

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Odluka menadžera Liverpula Jirgena Klopa, da sa spiska putnika za meč protiv Crvene zvezde izostavi albanskog provokator­a Džerdana Šaćirija, naišla je na odobravanj­e domaće javnosti. Fudbaler crvenih i reprezenta­cije Švajcarske, koji je letos na Mondijalu u Rusiji na sebe navukao gnev Srba zbog kontroverz­ne proslave gola, i sam je priznao da je bolje što nije došao u Beograd na meč 4. kola Lige šampiona.

Šaćiri je u intervjuu za engleske medije istakao da poštuje odluku nemačkog stručnjaka, čiji su izabranici glatko poraženi na „Marakani“(2:0) od srpskog šampiona prošle nedelje.

- Trener Klop je samo želeo da se koncentriš­e na fudbal jer je znao šta se sve dešavalo na Svetskom prvenstvu. U Beogradu je veoma vrela atmosfera, svi bi me jurili i zato je bilo bolje da ostanem u Liverupulu i budem fokusiran na igru. Ispostavil­o se kao dobra odluka što nisam išao - rekao je Džerdan u razgovoru za britanske medije.

Švajcarac, rođen u Srbiji, u Gnjilanu, pruža odlične igre u dresu evropskog vicešampio­na ove sezone. Iako ga nije bilo na utakmici protiv Zvezde, blistao je za vikend kada je Liverpul u okviru 12. kola Premijer lige savladao Fulam (2:0) na „Enfildu“.

- Trenirao sam ovde i svež dočekao meč u Premijer ligi. Bilo je neophodno da pokažemo reakciju na poraz iz Beograda kako bismo zadržali korak. Uspeli smo. Imali smo i malo sreće da sačuvamo mrežu, ali bila je to važna pobeda. Imamo možda i najbolji start Liverpula u istoriji engleskog šampionata. Samo treba da nastavimo ovako. Na dobrom smo putu. Uvek je bolje kada si okružen boljim saigračima. U Bajernu sam igrao s Riberijem i Robenom, tako da mi ovo nije nova situacija zaključio je Šaćiri.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia