Alo!

Zaustaviti lov na srpske lovce

-

u našim predlozima. Srpska liga zahteva ukidanje nerazumno visokih poreza na oružje da bi se građanima omogućilo da zadrže svoje legalno naoružanje i dodatno se naoružaju. Srpska liga smatra da je porez na oružje u Srbiji nedopustiv­o velik i da je država stalnim podizanjem poreza ukinula mogućnost siromašnij­ih građana da poseduju oružje i zaštite svoje domove i porodice. Visoki porezi, koji u 90 odsto slučajeva premašuju vrednost oružja i koji su veći od poreza na kuću ili automobil, čine to da posedovanj­e oružja postaje privilegij­a bogatih, dok se siromašnim građanima Srbije oduzima pravo na samoodbran­u. Država treba da stimuliše i olakša nabavku oružja srpske proizvodnj­e za ličnu i porodičnu bezbednost.

J edino što može da nas zaštiti od naoružanog negativca jeste naoružani pozitivac. Do sada je država sprečavala da se pošten svet naoruža i zaštiti od razbojnika. Od sada država mora da stimuliše samoodbran­u od bitangi koji ne prezaju da napadaju domove u kojima su majke s decom. Razbojnici na svakom koraku mogu ilegalno da nabave oružje bez lekarskog pregleda i beskonačni­h policijski­h provera, čiji je cilj da pošten svet odustane od legalne nabavke oružja za samoodbran­u od razbojnika. Aktuelna praksa i zakoni oblikuju okvir gde se prema poštenim porodičnim ljudima deluje kao da su oni negativci. Ovoj praksi mora da se stane na put i ovakvo postupanje mora da se prekine.

Č esto se pozivamo na razvijeni Zapad, pa hajde da u ovom domenu postupamo kao Švajcarci, Nemci i Amerikanci kojima je porodična bezbednost svetinja. Takođe, apelujemo da država pruži maksimalnu podršku razvoju srpske namenske industrije, koja ima kvalitetne kadrove, bogato iskustvo i potencijal ne samo za srpsko i regionalno, nego i svetsko tržište.

Ovo su samo neki od brojnih predloga koje želimo da se uvrste u budući zakon koji će doneti boljitak svima građanima, i lovcima, i Savezu, i

Srbiji koja treba što pre da se vrati na svoje mesto na svetskoj lovnoj pozornici, koje joj zasluženo i pripada.

 ??  ?? Piše: Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige
Piše: Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia