Alo!

FEDERER ZASLUŽUJE VRHUNSKI TRETMAN

da Na konstataci­ju francuskog tenisera u Australiji, Rodžer dobija samo noćne termine tenis Srbin je odgovorio da je Fedeks zadužio

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Usred završnog turnira godine u Londonu, Novak Đoković je morao da govori o Rodžeru Federeru, a čak i da ga brani. Završni masters je nekako pao u drugi plan, pričalo se o Švajcarcu, za koga francuski teniser Žilijen Beneto kaže da ima povlašćen status i da to nije u redu prema ostalim teniserima.

Govoreći na tu temu, Beneto kaže da Federer dobija najbolje termine za igru, posebno na Australija­n openu, gde su temperatur­e preko dana bruali talne, Rodžer skoro isključivo igra noću, pa i ne oseća vrelinu australijs­kog leta.

- Federer je u prethodne dve godine 12 ili 13 puta od 14 igrao u noćnom terminu, izbegavaju­ći paklene vrućine - požalio se Beneto.

Međutim, Đoković je stao u odbranu Federera, rekavši da Švajcarac i zaslužuje poseban tretman.

- Na kraju, kada se podvuče crta, na neki način, on zaslužuje poštovanje jer je šestostruk­i šampion Australija­n opena i najbolji teniser u istoriji. Ako on nema takav tretman, ko treba da ga ima? Ljudi žele da ga vide na centralnom terenu, žele ga u udarnom terminu, a to je 19.30 po lokalnom vremenu na „Rod Lejver areni“- rekao je Đoković.

Ipak, Nole razume i Benetoa.

- Razumem

Žilijenovu poentu jer po- nekad se zaista čini da neki teniseri imaju bolji tretman od ostalih, iz godine u godinu, na određenim turnirima. Na drugoj strani, morate razumeti da je Federer vodeća sila u tenisu, privlači najveću pažnju. Žilijen i momci poput njega takođe imaju benefite od tenisa baš zbog svega što je Federer učinio za beli sport - rekao je Đoković.

I Džon Izner, koji je glatko poražen od Đokovića u prvom kolu turnira u Londonu, slaže se da Federer mora imati bolji tretman.

- Ako ništa drugo, vrhunski teniseri su zaslužni što slabije rangirani igrači zarađuju više novca nego pre - rekao je Izner.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia