Alo!

ZORANA: MRKO, PRAVIO SI AUTOPUT OD BLATA!

-

Ministarka građevinar­stva, saobraćaja i infrastruk­ture Zorana Mihajlović izjavila je da će biti proširena krivična prijava protiv odgovornih za propuste prilikom izgradnje dela autoputa od Uba do Lajkovca na Koridoru 11, koji je građen u vreme bivšeg ministra infrastruk­ture Milutina Mrkonjića. S druge strane, Mrkonjić tvrdi da je s tom deonicom sve bilo u redu dok je on bio ministar.

Naime, ministarka Zorana Mihajlović poručila je da se sada vidi da je ovaj autoput pravljen bukvalno od blata.

- Mi smo pre godinu dana podigli krivičnu prijavu protiv svih odgovornih za izgradnju ove deonice, koju ćemo sada da proširimo i na odgovorne u laboratori­jama, koji su davali saglasnost da je materijal koji je ugrađivan u autoput odgovaraju­ćeg kvaliteta. Prijava će biti proširena i na deo nadzora na ovoj deonici - rekla je ona u emisiji „Insajder debata“. Upoređujuć­i koliko je koštala ova deonica u odnosu na Grdeličku klisuru, Mihajlović­eva je naglasila da je ovaj autoput dužine 12,5 kilometara, koji „ide iz njive u njivu“, ukupno plaćen 100 miliona dolara, da je imao 15 aneksa, a da je deonica iste dužine u Grdeličkoj klisuri, najtežem gradilištu u ovom delu Evrope, koštala 20 miliona dolara manje!

Bivši ministar infrastruk­ture Milutin Mrkonjić izjavio je da od jula 2012. nije bio na deonici Ub-lajkovac.

- Ta deonica je za mene u tom momentu bila najvažnija jer smo počeli realizacij­u tog sna, autoputa do Crne Gore. Nažalost, nisam završio sve, već 80 odsto te deonice, ostalo je možda kilometar-dva do Uba, pa nije puštena deonica u Ub - naveo je on i dodao da nikada nije bilo naznaka da je u autoput ugrađena glina. On navodi da ako se desilo da su se pojavile pukotine, zna se kako se to radi - pozove se drugo preduzeće da izvrši ekspertizu u roku od 24 sata i kaže ko je odgovoran. Na pitanje ko je odgovoran, Mrkonjić odgovara da ne zna.

- Nemam nijedan dokument na osnovu kojeg mogu reći ko je kriv. Šest i po godina stoji, pa samo kiša da je padala, a tamo su bile i poplave i nema saobraćaja, što je najveća greška - naveo je on i dodao da nije video krivičnu prijavu koju je

Ministarst­vo građevine podnelo 2017. protiv njega i još nekoliko osoba.

D. R.

 ??  ?? Zorana sa kineskim ambasadoro­m u noćnoj patroli na Koridoru 11
Zorana sa kineskim ambasadoro­m u noćnoj patroli na Koridoru 11
 ??  ?? Drži vodu dok majstori odu: Milutin
Mrkonjić
Drži vodu dok majstori odu: Milutin Mrkonjić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia