Alo!

Bomba kao opomena mužu za stare grehe?

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

- Nikome se nisam zamerila i ne znam zašto bi neko ovo uradio! Znam samo da sam sinoć došla kući i parkirala automobil, a da me je ujutru probudila eksplozija. Verujte mi, u šoku sam. Taj automobil sam kupila pre dve nedelje na kredit i još ni prvu ratu nisam za njega dala, a sada je uništen - tako je za naš list ispričala

Olivera J. , vlasnica automobila „volvo

XC60“, koji je juče oko pet ujutru eksplodira­o na parkingu u blizini autobuske stanice „Milica Šuvaković“u Galenici.

U eksploziji automobila niko nije povređen, ali su osim „volvoa“uništeni „sitroen berlingo“i „jugo“koji su bili parkirani pored njega. Kako saznajemo, policija sumnja da je dizanjem automobila u vazduh upućena opomena Oliverinom suprugu Zoranu Isailoviću (54), koji je 2005. godine bio osumnjičen za pokušaj ubistva Bogdana Bojata, ali je oslobođen optužbi zbog nedostatka dokaza.

Dok su policajci prikupljal­i tragove i uzimali snimke sigurnosne kamere, Olivera je objašnjava­la da nema nikakve veze sa kriminalom.

- Radim u jednoj državnoj firmi i nemam nikakve veze sa kriminalci­ma. Posedujem lokal, koji 15 godina izdajem i na osnovu njega sam podigla kredit i kupila automobil. Nisam stigla ni da ga osiguram, a  AVGUST - Strahinja Stojanović (28), bliski saradnik klana braće Šaranović, bio je meta napadača, koji su u Galenici pod njegov „audi“postavili eksplozivn­u napravu. U momentu eksplozije nije bio u autu, dok je njegova prijatelji­ca Olac Bilbao Gonzales, državljank­a Španije, teško povređena.

 SEPTEMBAR - U ulici Ljutice Bogdana 2, u blizini vrtića

„Duga“, eksplodira­o je automobil koji su koristili voditeljka TV „Pink“Dušica Jakovljevi­ć i njen dečko J. A. Naneta je materijaln­a šteta, ali nije bilo povređenih. Sumnja se da je dizanjem u vazduh poslata poruku J. A. , koji se dovodi u vezu sa kriminalni­m poslovima.

 OKTOBAR - Nebojša Mićić povređen je u ulici Vojvode Stepe, u blizini broja 414, kada je eksplodira­o automobil „golf 4“. U tom trenutku, Mićić je bio sam u vozilu. Eksplozivn­a naprava bila je postavljen­a na suvozačevo­m mestu, pa je Mićić zbog toga prošao samo sa lakšim povredama. Ne isključuje se mogućnost da je meta bio neko drugi i da je došlo do greške. Isailović je pre 13 godina bio glavni osumnjičen­i u incidentu koji se dogodio u naselju Nova Galenika kada je Bogdan Bojat (42) teško ranjen hicem iz pištolja. Kako su tada pisali mediji, Bojat je pogođen dok je ulazio u automobil „pežo“. Isailović mu je, navodno, prišao i ispalio u njega dva hica. Pogodio ga je u levu butinu i naneo mu tešku prostrelnu ranu, a zatim pobegao. Tokom dalje istrage je oslobođen sumnje. U to vreme Bojat je bio poznat policiji zbog krađe automobila. sada je potpuno uništen. Suprug i ja vodimo normalne živote. On je u penziji i vodimo brigu o sinu, koji je košarkaški reprezenta­tivac. Istina je da je moj suprug ranije imao probleme sa zakonom, ali je to bilo davno. Mi se čak i ne šetamo po naselju. Odradimo svoj posao, jurimo oko deteta i živimo svoj život. Ne znam ni ko je, ni zašto ovo uradio. Znam samo da ću u narednih pet godina plaćati rate za uništen automobil. Znam da policija radi svoj posao i treba je pustiti

da ga uradi - ispričala je Olivera za „Alo!“.

Tokom jučerašnje­g dana, policiji je izjavu dao i Isailović, koji je sve vreme posmatrao uviđaj. Prema nezvanični­m saznanjima, Isailović je rekao da se nikome nije zamerio i da ne postoji razlog da mu neko digne automobil u vazduh, pogotovo što je vlasnik njegova supruga. Ispričao nam je da ga je iz sna trgla eksplozija i da je bio zatečen kada je istrčao i video da vozilo gori.

Prema nezvanični­m saznanjima, policija ne isključuje mogućnost da je eksplozivn­a naprava podmetnuta pod automobil na nekom drugom mestu, ali da su osobe koje su je aktivirale čekale povoljan trenutak da neko ne strada.

- Postoji kamera koja snima baš to mesto na kojem je automobil parkiran. Uzet je snimak, pa ćemo znati da li je eksploziv podmetnut na tom ili na nekom drugom mestu. Automobil je prevezen na veštačenje kako bi se utvrdilo o kojem eksplozivu se radi. Takođe, i automobil koji je bio pored „sitroena“je odvezen. Zbog Isailoviće­ve prošlosti za sada postoji sumnja da je bomba bila opomena namenjena njemu, navodno zbog novca koji je pozajmio. To se istražuje i ništa se ne prepušta slučaju - rekao je naš sagovornik.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia