Alo!

Žuta ruža za Mariju...

- Piše: VESNA ĐORĐEVIĆ vesna.djordjevic@alo.rs

Manekenka i voditeljka Marija Ćurčić (25) sahranjena je juče na Zemunskom groblju uz zvuke „Pesme za spasenje“(Redemption Song) Boba Marlija. Opelo je počelo pola sata posle podneva i trajalo je više od pola sata, a nekoliko stotina ljudi čekalo je da uđe u crkvu.

Opelo je uz podršku crkvenog hora održao pop, koji, međutim, nije govorio na samom grobu, prilikom spuštanja sanduka u raku. Svešteno lice je prisustvov­alo sahrani, ali nije nosilo plašt, niti je čitalo molitvu pored groba, što je, kako saznajemo, uobičajena praksa kada neko sam sebi oduzme život.

Nezapamćen­a gužva bila je na groblju, ali je tokom sahrane vladao muk... Svi su samo nemo stajali i ćutali, želeći da odaju poslednju poštu drugarici, sestri, devojci, koleginici... Ljudi, među kojima je bilo najviše mladih, stizali su u grupama po dvoje-troje, i bukvalno svi, bez izuzetka, u rukama su držali po žutu ružu, kao simbol privrženos­ti i prijateljs­tva, a u ovom slučaju i prerano prekinutog života.

Marija je sahranjena u belom sanduku po želji svojih roditelja, majke poznate novinarke Ane Marije Alves Ćurčić i oca, muzičara „Del arno benda“Đorđa Ćurčića.

Među nekoliko stotina prisutnih videli smo Marijine kolege, prijatelje, poznanike... Takođe, do večne kuće ispratili su je i glumac Viktor Savić, muzičar Vojke Đans, maneken Vladimir Vuksanović, voditelj Drago Jovanović, Jelena i Aleksandar Gajšek i mnogi drugi.

Podsećanja radi, manekenka Marija Ćurčić izvršila je samoubistv­o 11. novembra u svom stanu, na Savskom vencu. Beživotno telo pronašli su njeni roditelji, koji dva dana nisu mogli s njom da stupe u kontakt. Navodno, niko od prijatelja ne može da pretpostav­i zbog čega je digla ruku na sebe, ali kao mogući motiv pominju se neuzvraćen­a ljubav i prekid dugogodišn­je veze s izvesnim Aleksandro­m.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia