Alo!

ANA BRNABIĆ PRED „SVETSKOM VLADOM“!

- D. R.

Ana Brnabić, predsednic­a Vlade Srbije, govorila je juče u Ljubljani na sastanku Trilateral­ne komisije, a Jovan Kovačić, predsedava­jući srpske grupe, za „Alo!“je istakao da je govor Brnabićeve bio odličan.

Trodnevni regionalni sastanak Trilateral­ne komisije, koja okuplja više od 200 uticajnih ljudi iz sveta politike i ekonomije, počeo je u petak u Ljubljani, a juče je o načinima za rešavanje velikog problema migracija u Evropi govorila premijerka Ana Brnabić.

Jovan Kovačić je rekao da su u fokusu 42. sastanka Trilateral­ne komisije, osim migracija, bile i ekonomska budućnost Evrope, demokratij­a i međugranič­na saradnja.

- Odličan govor premijerke Ane Brnabić. Ozbiljan panel i vrlo detaljna analiza svih problema i eventualni­h rešenja. Anin nastup je veliki kompliment i znak podrške njoj i našoj zemlji. Sednica je dobro posećena, tek druga u istoriji u ovom regionu, a mi smo 2014. bili domaćini prve takve sednice ikad. Ne mogu da otkrivam više detalja jer se sve odvija po „Chatham House rules“i to ne sme da se krši - istakao je Kovačić za „Alo!“i dodao je poziv Ani Brnabić i želja da takav skup čuje upravo njeno mišljenje odraz toga šta Evropa misli o konstrukti­vnoj i humanoj ulozi Srbije u rešavanju ovog ogromnog problema, koji menja kompletnu političku sliku i balans snaga u Evropi.

Zvanicama se u subotu uveče obratio i slovenački premijer Marjan Šarec, a za učesnike skupa je Borut Pahor, predsednik Slovenije, organizova­o večeru. Sastanku je predsedava­o Žan-klod Triše, bivši direktor Evropske centralne banke.

Podsetimo, Trilateral­na komisija slovi za „svetsku vladu u senci”, a njeni članovi su aktuelni ili bivši funkcioner­i, biznismeni, milioneri... Osnovao ju je Dejvid Rokfeler u cilju jačanja saradnje između Severne Amerike, zapadne Evrope i Japana.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia