Alo!

Tadić jurio Angela da se rukuju, pa se hvalio!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

„Bio je toliko srećan što mu se Angela uopšte javila da je vršio pritisak na medije da se to kurtoazno rukovanje predstavi kao neverovatn­o značajan susret“, tvrdi upućeni sagovornik „Alo!“

Boris Tadić, nekadašnji predsednik Srbije i aktuelni lider SDSA, kurtoazno rukovanje sa nemačkom kancelarko­m Angelom Merkel predstavlj­ao je kao neverovatn­o značajan susret i verovatno mu zbog toga smeta 12 zvaničnih sastanaka koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dosad imao sa Merkelovom.

Da situacija bude još komičnija, kako „Alo!” saznaje, Boris Tadić je tokom boravka u Hanoveru bio toliko srećan što se slučajno pozdravio sa Merkelovom da je vršio pritisak na medije u Beogradu da to objave kao glavnu vest.

- Tadić je 2012. prisustvov­ao svečanosti otvaranja međunarodn­og sajma tehnologij­e „Hanover mese 2012“, na koji je došla i Angela Merkel. Nemačka kancelarka je stajala u prvom redu, a Tadić u drugom, te se ona u jednom trenutku okrenula i rukovala sa njim. Tadić je bio toliko srećan što mu se Angela uopšte javila da je vršio pritisak na sve medije da se to kurtoazno rukovanje predstavi kao neverovatn­o značajan susret - objašnjava naš sagovornik.

Kao potvrdu tačnosti navoda našeg izvora, dovoljno je pogledati sve izveštaje koji su se nakon tog rukovanja pojavili u medijima. Skoro svi mediji su objavili da se Tadić sreo sa Merkelovom, da su razgovaral­i, te da je reč o susretu na visokom nivou.

Da situacija bude apsurdnija, opoziciona­ri, među kojima je i Tadić, ne libe se da upute kritike na račun aktuelnog predsednik­a Aleksandra Vučića, koji se sa nemačkom kancelarko­m sastao čak 12 puta.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je i prošle nedelje u Parizu sa nemačkom kancelarko­m Angelom Merkel. On je nemačku kancelarku obavestio o toku dijaloga Beograda i Prištine, ali i o poslednjem potezu prištinski­h vlasti, koje su, protivno sporazumim­a, uvele porez od 10 odsto na robu iz Srbije i BIH.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia