Alo!

ŽIVOG BRATA MI JE SPALIO U KORITU!

-

Milijana Arsić (58) iz sela Retkocer kod Medveđe je u Višem sudu u Leskovcu opisala kako je njen ljubavnik Perovan Čanović (42) u februaru zverski pretukao njenog brata, invalida Milana Bojića (56), pa ga živog spalio u drvenom koritu!

Čanović, koji se u istrazi branio ćutanjem, tereti se da je leš bacio u štalu. Milijana Arsić je posle razvoda nekoliko godina u kući zločina živela sa bratom i sa Čanovićem, s kojim je bila u vanbračnoj zajednici.

Njena izjava je pročitana u sudu. Čanović je moga brata zakucao pesnicom za vrata, davio ga je, nastavio je da ga udara pesnicama, pa ga je uvukao u sobu. Izgledalo je da je mrtav. Naredio mi je da donesem drveno korito da ga smestimo u njega. Kada smo ga stavljali u to korito, brat je mrdnuo jednu ruku, što znači da je bio još živ. Polomio mu je ruku i ponovo ga udario. Potom ga je polio benzinom i moj brat je izgoreo. Rekao mi je: „Sada nemaš brata“- stoji u izjavi koju je dala pred policijom i tužiocem, a koju je preneo portal „jugmedia“.

Ovaj monstruozn­i zločin, prema njenim navodima, desio se 21. februara, a 26. februara je, kako je ispričala, njen ljubavnik zapalio štalu Bojića, a nju poslao kod frizerke, dva kilometra od kuće. Kasnije tog dana, ona je pozvala policiju, koja je u do temelja izgoreloj štali pronašla ugljenisan­i leš.

Na pitanja advokata, sestra ubijenog je odgovarala nesigurno. Nije pamtila datume ni kretanje optuženog, čak ni svoje. Na pitanje zašto nije prijavila ubistvo za tih pet dana, budući da je imala dva telefonska broja u jednom mobilnom telefonu i u međuvremen­u ga je koristila, ona je tvrdila da nije smela.

„Pretio je da će i mene ubiti, da će me zaklati“, rekla je, a nesnalažen­je u datumima pravdala je strahom

od prisutnog Čanovića, koga je čuvala policija jer se od februara nalazi u pritvoru.

Aleksandar Mladenović iz Leskovca, Čanovićev branilac,

je da je ovaj slučaj jedinstven u advokatsko­j i sudskoj praksi u leskovačko­m kraju po tome što kosti pronađene u spaljenoj štali Bojića nisu identifiko­vane, uprkos DNK analizi. „Nije utvrđeno kome pripadaju te kosti, tako da nema ubistva jer nema žrtve“, kazao je za „jugmediu“.

On je takođe rekao da će na sledećem ročištu, zakazanom za 13. decembar ove godine, izneti odbranu, u kojoj će negirati da je ubio Bojića. „Tok suđenja će pokazati da li će Milijana Arsić i dalje ostati oštećena strana“, dodaje advokat Mladenović. E. H.

Perovan

jerekao Čanović (42) tereti se da zverski pretukao invalida Milana Bojića (56), pa

ga zapalio

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia