Alo!

Mojoj deci sam dosadio pevanjem!

-

Haris Džinović će 25. decembra održati još jedan u nizu prednovogo­dišnjih koncerata u Centru „Sava“. Kako kaže ovaj pevač poznat po meraku i meraklijsk­im pesmama, sve je spremno jer probe uveliko traju, a kako kaže za „Alo!“, prilično su stroge.

- Ma da, užasno stroge! To tako mora. Ja sam takav. Sve kontroliše­m, a meni kontrola ne treba. Mene niko ne mora da kontroliše - kaže Haris za „Alo!“i dodaje:

- Nikad se ne zna koliko ću pesama otpevati na koncertu. To može da traje dva sata, dva i po, tri! Ako bude potrebe, održaćemo još jedan koncert!

Ovaj folk umetnik, koji decenijama seje veselje po regionu i po čitavom svetu, na pitanje da li se možda umorio od koncerata i nastupa kao iz topa odgovara:

- Ne daj bože! Naravno da se nisam umorio!

Haris voli da ide na tuđe koncerte, a žao mu je što je jedan propustio:

- Žao mi je što nisam išao na koncert Toma

Džonsa ovde u

Beogradu. A ne znam ni sam na čiji koncert bih voleo još da odem.

Često budem gost na koncertima, pa eto me na samom koncertu! - kaže on.

Osim pesme i tenisa, koji voli da igra, kao i druženja sa prijatelji­ma, pitali smo ga šta mu je još merak.

- Merak je neprevodiv, ako imaš merak na jelo, onda je to merak, onda na primer, merak mi je da se kupam u hladnoj vodi, ugodno mi je, prijatno mi je, zadovoljst­vo mi je... Sve to znači merak. Ima raznih meraka, ko će sve to pohvatati...

Na koncertu u Centru „Sava“, u publici će sedeti njegova supruga Melina, a za decu Kana i Đinu, kaže, nije siguran...

- Ne verujem da će deca doći. Deci može biti toga preko glave. Čuli su oni to mnogo puta, tako da ne znam da li će im biti interesant­no da budu na koncertu - kaže Haris.

Poznato je da je Haris Džinović imao restoran u Parizu, u kojem su se okupljali njegovi prijatelji. Na naše pitanje ima li šanse da i u Beogradu otvori neko takvo mesto, Haris nam kaže: - Sve je moguće, čak i drvena peć, ali samo jednom! Sve je moguće, pa da se čak i kafana otvori. Ali ja sam umoran od toga. Treba tu dosta da se radi, a da ja budem servis - ne mogu. Lakše mi je da odem u tuđu kafanu, da nemam brige oko radnika, poreza, nabavke, jeftinije mi je da idem u tuđu kafanu.

Na kraju, Haris u svom šaljivom maniru, za „Alo!“otkriva koliko ima šešira:

- 67,2! Ama otkud znam koliko šešira imam!

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia