Alo!

Sloba je najviše nadrljao!

- Piše: JELENA ŽIVKOVIĆ jelena.zivkovic@alo.rs

Tanja Jovićević, pevačica legendarno­g benda „Oktobar 1864“, bila je učesnica prve sezone „Zadruge“, a sada će pred publiku stati na koncertu „Volim osamdesete“, gde će nastupiti sa pevačima koji su, kao i ona sama, bili najpopular­niji u Jugoslavij­i. Tanja se za „Alo!“osvrnula na davne osamdesete, ali i na rijaliti u kojem je, kako kaže, mnogo toga naučila.

- Mnogo mi je drago što ću se na koncertu „Volim osamdesete“(26. novembar, Centar „Sava“, 2000) videti sa svim tim ljudima posle toliko godina, sve ih poznajem... Ne viđamo se često, a zašto, i ja se pitam... To ljudi entuzijast­i, mi smo rasli uz tu muziku i živimo za tu muziku.

 Šta inače radite ovih dana?

- Trenutno imam divan mladi bend. Oni su 100 godina mlađi od mene, a obradila sam sve pesme „Oktobra“i nadam se da ću uspeti da snimim pesmu, imam je od 1994! Mislim da ću uspeti ove godine da postanem popularna, haha-ha!

 A bili ste i u „Zadruzi“?

- Bila sam na toj prvoj liniji fronta u „Zadruzi“, a moji razlozi su bili finansijsk­i. Videćemo kao će to još da bude... Ali pored toga, moji su razlozi bili i psihološki, jer mene veoma zanima psihologij­a. Interesuju me ljudi, psiha i više sam zato otišla. Tamo me je sačekao jedan živopisan svet, čudnovat, interesant­an, razuzdan. Drago mi je da sam pokazala da čovek može i u takvim uslovima da ostane ono što jeste.

 Da li su i drugi bili ono što jesu?

- Nisam sigurna da ostali nisu odglumili neki svoj scenario. Zadovoljna sam sobom. Ipak, ono tamo je čudo, i svakom preporučuj­e zarad mentalnog zdravlja da ode tamo. Čudno deluje na ljude, nije prirodno i nije loše videti. Mislim da ću o tome i napisati nešto, jer mi nemamo pojma šta zapravo rijaliti treba da bude. Čini vam se da slika uživo ne može da laže? Ali može, i te kako može!

 Najveći utisak na publiku, naravno, ostavili su Kija, Sloba i Luna.

- Što se tiče njih, ja nisam verovala svojim očima tamo, a to je problem. A onda sam shvatila da je u ovoj zemlji sve moguće i da vrlo lako možete da postanete popularan pevač, a da sve to postignete samo jer ste ušli u rijaliti. Ako je ulazak u rijaliti garant da ćete postati popularni - pa onda OK!

 Da li je Kija zadala sebi taj zadatak?

- Ne znam. Ali jedno je sigurno ona se ne bavi muzikom, a postala je popularna. U ovoj zemlji je sve to moguće. To sam skapirala.

 Šta mislite, da li se Kija i Sloba viđaju sada? Da li je razvod bio farsa? Ili možda njihov brak?

- Ja mogu samo da vam kažem da mislim da oni možda mogu da ostanu u dobrim odnosima. Sloba je divan dečko, divno peva... On je tu najviše nagrabusio. Sigurna sam da se nije zavrtela priča da će se on vratiti u brak. Sve vreme je institucij­a braka bila tamo na pijedestal­u, a dešavalo se sve drugo, samo ne to. Nadam se da će Sloba izabrati pravu trasu za sebe. Valjda će naći i pravu ženu za sebe. Ova verovatno nije bila prava za njega. Očigledno.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia