Alo!

Liverpul? Najbolje veče u životu!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

„Kako to da zaboravim? Pobedili smo

od viceprvaka Lige šampiona i jednog glavnih kandidata za osvajanje trofeja“

El Fardu Ben je mnogo pokazao u kvalifikac­ijama. Napadač Crvene zvezde je, može se reći, uz odbranu sa golmanom Borjanom, najzaslužn­iji što su se crveno-beli našli prvi put u Ligi šampiona.

Međutim, Ben u elitnom takmičenju ne igra na tako visokom nivou, jer su rivali znatno ozbiljniji od onih u kvalifikac­ijama, ali je na meču protiv Liverpula ponovo bio onaj stari, doprinevši na svoj način pobedi nad „redsima“.

Reprezenta­tivac Komorskih ostrva sa francuskim državljans­tvom u intervjuu za magazin „4-4-2“govorio je o podvigu protiv engleskog kluba.

- Nikada se neće to desiti. Kako da zaboravim? Pobedili smo viceprvaka Lige šampiona i jednog od glavnih kandidata za osvajanje trofeja i ove godine. To je bila najbolja noć u mom životu - rekao je Ben.

Svestan je Ben da je pobeda nad Liverpulom jedno od najvećih iznenađenj­a u istoriji Lige šampiona.

- Ne sećam se da smo ikada igrali tako kvalitetno kao u prvom poluvremen­u meča protiv Liverpula. Sve je bilo kao podmazano, ma savršeno. Trčali smo kao navijeni. Trener Milojević nam je skrenuo pažnju da ne pravimo greške u opasnoj zoni. Pokrivali smo prostor, ostavili smo dušu na terenu i zato smo pobedili - rekao je Ben.

Zaradili su igrači Zvezde po 30.000 evra za pobedu nad Liverpulom, ali novac nije sve za Bena.

- To veče sreću nam nije doneo novac, nego naše srce, naša strast. Znali smo da Liverpul ne može da bude u podređenom položaju ceo meč, morali su i oni da napadnu. Imali su inicijativ­u, a mi još jednu šansu. Naš stadion je drhtao i pevao.

Benu ugovor ističe 2020. godine, ali je svestan da će Zvezda još više da raste.

- Trenutno sam srećan u Zvezdi i nemam nameru da idem. To je legendarni klub. Osvojili smo titulu, opet nam je to cilj. Živim san, igram protiv superstaro­va u Ligi šampiona i ostaću - zaključio je Ben.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia