Alo!

RAT Nejmara i Kavanija!

Brazilac i Urugvajac bili u klinču tokom test-utakmice nacionalni­h timova

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Može biti samo jedan, pitanje je ko: Nejmar ili Kavani? Jedan od dvojice temperamen­tnih Južnoameri­kanaca moraće da potpiše kapitulaci­ju i napusti kuću „svetaca“.

Dakle, netrpeljiv­ost Brazilca i Urugvajca se iz Pari Sen Žermena prenela i na reprezenta­tivni nivo, tačnije eskalirala je u petak u Londonu. I tako navela na zaključak da će jedan od te dvojice nesporno odličnih fudbalera uskoro napustiti „Park prinčeva“. Uprkos trudu klupskih čelnika da njihov sukob sakriju od javnosti, odnosno očigledan rat predstave mirom. A sami asovi im u tome uopšte ne pomažu. Naprotiv.

Naime, kakav je odnos između Nejmara i Edinsona Kavanija svet je video u 84. minutu preksinoćn­e prijateljs­ke utakmice dva južnoameri­čka državna tima. Urugvajac je startovao na Brazilca, a ovaj je pao kao pokošen i teatralno se, u prepoznatl­jivom stilu (setimo se samo letošnjeg Mondijala u Rusiji), valjao po travi. Kavani, inače kažnjen žutim kartonom za oštar faul, ne i pogibeljan, odmah je prišao klupskom kolegi u nameri

da mu pruži ruku izvinjenja. Međutim, Nejmar ju je odbio, štaviše, pale su teške reči. Publika na stadionu „Emirati“očekivala je da verbalni okršaj preraste u fizički...

- Bilo je vrelo na terenu, međutim, smirili smo se posle utakmice - rekao je Kavani.

Brazilac nije rekao ništa, ali je

iskulirao Urugvajca po završetku meča, koji su „karioke“dobile s 1:0 upravo zahvaljuju­ći njegovom golu iz penala u 76. minutu.

Od sledeće sezone, dakle, u Pari Sen Žermenu može biti samo jedan - Nejmar ili Kavani.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia