Alo!

NAVIJAČI, NE FRANCUSKE VLASTI SAVETUJU PRISTALICA­MA PSŽ-A: IDITE U BEOGRAD!

- Predrag.vukovic@alo.rs

Piše: P. VUKOVIĆ Francuske vlasti upozoravaj­u navijače Pari Sen Žermena: „Ne idite u Beograd 11. decembra.“„Sveci“će tog dana u okviru poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona gostovati Crvenoj zvezdi, u utakmici koja bi mogla da odlučuje o plasmanu domaćina, ali i o poziciji sa koje će francuski šampion u evropsko proleće.

„Ekip“piše da je zbog nereda posle prvog meča u Parizu, koji je PSŽ dobio sa 6:1, utakmica na „Marakani“proglašena mečom visokog rizika. Međutim, prošle nedelje je održan sastanak navijača, na kojem je odlučeno da navijači Pari Sen Žermena dođu u Beograd bez obzira na sve. Njima je srpska policija garantoval­a bezbednost, s tim da će oni doći na dan utakmice, a ne kao Englezi, dan ranije.

Parižani će doći avionima na dan meča i biće sprovedeni direktno na stadion kako bi se izbegao bliski kontakt sa navijačima Crvene zvezde. Pretpostav­lja se da će ih doći oko 2.000.

Zanimljivo, samo nekoliko dana pre navijača PSŽ-A (6. i 7. decembar), u Srbiju dolazi Emanuel Makron, predsednik Francuske, tako da se veruje da će i zbog njegove posete mere koje treba da obezbede bezbednost pariskih navijača biti dodatno pojačane. Međutim, kako stvari stoje, razloga za zabrinutos­t nema. Jesu „delije“bile napadnute u

Parizu od pariskih levičara, koji smatraju fanove srpskog tima ultradesni­čarima, ali ako premotamo film, ne pamti se kada je bilo incidenata u Beogradu. Mirno je bilo i sa fanovima Liverpula, Napolija, Trnave, prošle sezone sa navijačima Arsenala, Kelna (kojih je bilo 4.000). Narednih dana i Pari Sen Žermen će se izjasniti o putu svojih navijača u Beograd, a što se tiče Zvezde, njoj prvo sledi put u Napulj (28. novembar).

Zbog sukoba sa „delijama“posle prvog meča, Francuzi su označili duel Zvezde i „svetaca“, koji će se odigrati 11. decembra, mečom visokog rizika

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia