Alo!

Željka: Stabilna Srpska na prvom mestu!

-

Željka Cvijanović, novoizabra­na predsednic­a Republike Srpske, i potpredsed­nici Josip Jerkoviae i Ramiz Salkiae položili su juèe sveèanu zakletvu u Narodnoj skupštini RS. Sednici su prisustvov­ale i Ana Brnabiae, premijerka Srbije, i Maja Gojkoviae, predsednic­a Skupštine Srbije.

Cvijanovia­eeva je naglasila da su jake institucij­e najbolja odbrana opstanka Republike Srpske.

- Stabilne institucij­e znaèe i stabilnu Republiku Srpsku. Ovim pokazujemo svoju sposobnost da na demokratsk­i naèin sprovedemo izbore. Republika Srpska je na prvom mestu. U proteklom periodu imala sam nebrojeno puta priliku da se obratim u ovom domu, ali ovaj put se obraaeam kao predsednic­a Republike Srpske, što je velika i posebna èast, ali i obaveza za mene - poruèila je ona nakon polaganja zakletve. Prvi put u NSRS zakletvu je položio i Milorad Dodik, srpski èlan Predsedniš­tva BIH.

Predsednic­a Željka Cvijanovia­e danas će saopštiti ime mandatara za sastav nove Vlade Republike Srpske. Početak rada 10. saziva Narodne skupštine Republike Srpske ozvaničio je najstariji poslanik Dane Malešević, kao i tri najmlaða poslanika.

Nakon polaganja zakletve poslanika, usvojen je izveštaj Komisije za izbor i imenovanja, koju èini predsednik i sedam èlanova. Predsednik je Igor Žunić iz SNSD-A, a njegov zamenik Davor

Šešić iz SDS-A. Izmeðu ostalih, èlanovi komisije su Radovan Viškoviae, Duško Iviae i Senad Bratiae.

Prvoj sednici novog saziva Narodne skupštine prisustvov­ali su i premijerka Srbije Ana Brnabiae, predsednic­a Skupštine Srbije Maja Gojkoviae, ambasador Ruske Federacije u BIH Petar Ivancov, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikoliae, delegacija Ambasade Kine u BIH, kao i brojni predstavni­ci politièkog i javnog života Srpske, diplomatsk­og kora i meðunarodn­ih organizaci­ja. D. R.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia