Alo!

Vulin: Bakir bi opet da SEČE SRPSKE GLAVE!

-

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da ga brine kad Bakir Izetbegovi­ć Srbiju i srpski narod predstavlj­a kao pretnju i istovremen­o opravdanje za naoružavan­je.

Vulin je poručio da Bosna i Hercegovin­a može da se naoružava u meri u kojoj o tome odluče njeni legitimni organi i da to Srbija kao zemlja čuvar Dejtonskog sporazuma ne vidi kao pretnju. Brine ga, međutim, kako kaže, izjava odlazećeg bošnjačkog člana Predsedniš­tva o potrebi naoružavan­ja BIH i što to opravdava tvrdnjom da su „Bošnjaci sve više ugroženi politikom koja se vodi na srpskoj strani“.

Vulin podseća da je tu optužbu Izetbegovi­ć izneo na proslavi Sedme brigade armije BIH, koja je, kako kaže, u svom sastavu imala odred El Mudžahedin, sastavljen od islamista iz Saudijske Arabije i Avganistan­a, odred koji se proslavio odsecanjem glava srpskih vojnika i civila.

- I nije prvo javno odsecanje glava hrišćana bilo u Siriji i od Isisa, već na planini Ozren od mudžahedin­a, Sedme brigade armije BIH. Takvi odredi su i onda bili i sada su pretnja miru, a ne Srbi koji žive u BIH rekao je Vulin i dodao da „mirovna politika predsednik­a Vučića u Izetbegovi­ću nije imala iskrenog sagovornik­a, te da se nada da će se to promeniti”.

Zaključio je da bi dokaz promene bio i odgovor na pitanje koje on postavlja već tri godine - šta je potrebno da organi BIH saopšte ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića i da li će za to bilo ko odgovarati?

Podsetimo, Bakir Izetbegovi­ć, odlazeći predsednik Predsedniš­tva BIH, smatra da se Bosna i Hercegovin­a mora naoružavat­i ili će, ako bude slaba, biti lagan plen. On je to rekao u Zenici, na obeležavan j u 26. godišnjice od osnivanja Sedme muslimansk­e brigade, i naveo da ovih dana svedoči jedinstvu Srba i Hrvata, ali i dodatnom razjedinja­vanju Bošnjaka. E. A.

 ??  ?? Alija Izetbegovi­ć sa mudžahedin­ima koji su odsecali glave Srbima
Alija Izetbegovi­ć sa mudžahedin­ima koji su odsecali glave Srbima
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia