Alo!

ĐOKOVIĆ: Mlađima će biti teško da skinu nas „matore“

-

Znaju „klinci“poput Zvereva, Tima, Hačanova i još nekih nadolazeći­h snaga da neće biti lako da sa vodećih pozicija skinu trio Đoković-nadal-federer. Razlog je jednostava­n - „matorci“igraju vrhunski tenis i, kako stvari stoje, odnos snaga se neće menjati ni sledeće godine, a vrlo verovatno ni naredne, pa i duže...

Istina, Zverev je priredio iznenađenj­e savladavši Đokovića u finalu Londona, ali jasno je da će se kada budu došli grend slemovi znati „ko kosi, a ko vodu nosi“.

- Nova generacija igrača donosi moć u igri, posebno se to odnosi na servis. Oni su jaki momci. Sazreli su, možda čak i brže nego moja generacija. Međutim, čini mi se da im je potrebno duže vremena da psihički budu jači od moje generacije kako bi počeli da osvajaju grend slemove - rekao je Đoković.

Zverevu, Ćoriću, Timu... neće biti lako da svrgnu kralja sa trona.

- Nadal, Federer, Endi, ja, Sten... dominiramo tenisom u prethodnih deset godina na grend slemovima. Tu bih dodao i Del Potra. Nije lako mlađima da se probiju u vrh. Jednog dana, logično, doći će do smene generacija. Neko će iskočiti, pobediti nas na grend slemu. Dobro je to za tenis, da iskoče nova lica. Recimo, pohvalio bih Cicipasa, koji je osvojio turnir sledeće generacije u Milanu. Vrh vrebaju i ostali igrači koje sam nabrojao. Krenuli smo dobrim putem, moramo da privučemo mlađu generaciju u naš sport. Potrebne su nam promene, jer bi bilo dobro da se što više mladih bavi tenisom zaključio je Đoković.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia