Alo!

Zaev oteo Bujanovac Srbiji i dao ga Kosovu!

- Redakcija@alo.rs

Pišu: V. P. - V. N.

Nema kraja provokacij­ama iz Skoplja! Nakon otvorene podrške ulasku Kosova u Interpol, zvanične institucij­e Makedonije izdaju dokumenta u kojima se navodi da je Bujanovac deo Kosova.

Naime, kada je Goran Stevanović 20. novembra na šalteru gradske uprave u Skoplju podigao izvod iz matične knjige umrlih, šokirao se, jer je na zvaničnom državnom dokumentu Makedonije pisalo da se Bujanovac nalazi na Kosovu, odnosno da je njegov pokojni otac Dušan Stevanović (poginuo u saobraćajn­oj nesreći u Skoplju 1984) rođen 13. maja 1948. u Bujanovcu, u Republici Kosovo.

- Još sam u šoku, ne verujem šta piše u dokumentu. Kada sam se uzalud pobunio, nabusiti i gradski činovnik drsko je odbrusio da greška ne može da se ispravi „jer je tako u sistemu“. Pale su teške reči, psovke i uvrede. Navodno je računar podešen da štancuje dokumente u kojima piše da se opština Bujanovac nalazi na Kosovu ogorčen je Goran Stevanović.

A povodom podrške ulasku Kosova u Interpol juče se oglasio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je naveo da „nije bio iznenađen načinom na koji su pojedine zemlje iz regiona glasale za članstvo Prištine u Interpolu, jer je poznato da su Crna

Gora, Makedonija i Hrvatska uvek protiv nas“.

Što se tiče regiona, tu nije bilo iznenađenj­a. Crna Gora, Makedonija, Hrvatska, Slovenija i Bugarska uvek su protiv nas - rekao je Vučić i dodao da je „Srbija jedna od retkih zemalja koje su priznale Makedoniju pod ustavnim imenom i naveo da je Skoplje ipak priznalo kosovsku nezavisnos­t“.

Predsednik je naveo da ga mnogi okrivljuju i optužuju za vođenje loše politike jer Podgorici i Skoplju ne uzvraća na isti način i dodao da Srbija ne treba nekoga da smatra neprijatel­jem.

Oni imaju svoje prijatelje, i Podgorica i Skoplje imaju prijatelje u Prištini. Njima su Albanci prijatelji. Oni nama šalju jasnu poruku, ne mi njima, i to: vi ste nam drugorazre­dni prijatelji ili manje važni prijatelji ili manje prijatelji. Ljudi moraju da razumeju da su retke male zemlje poput Srbije, a mnoge od ovih zemalja su i manje od Srbije, koje mogu slobodno i nezavisno da donose svoje spoljnopol­itičke poruke - rekao je Vučić.

„U zvaničnim dokumentim­a koje objavljuje država Makedonija stoji da je Bujanovac deo takozvane

republike Kosovo“

 ??  ?? Ispomažu se međusobno: Zaev i Tači
Ispomažu se međusobno: Zaev i Tači
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia