Alo!

Ovo je Teksas ČETVORICA MAMILA DECU U KOMBI!

Komšija je iz sveg glasa vikao da se deca sklone od ljudi. Beli kombi je istog momenta zatvorio vrata i velikom brzinom se udaljio, kaže komšinica

- Piše: MIROSLAVA OBADIĆ redakcija@alo.rs

Meštani Elemira kod Zrenjanina i dalje se ne smiruju zbog navodnog pokušaja otmice dvoje dece pre nedelju dana. Očevici ovog nemilog događa, koji su nailazili upravo kad je sprečena otmica, rekli su juče za „Alo!“da su videli komšiju koji je vikao da se deca sklone od belog kombija pančevački­h tablica.

- Bila sam u daljini, ali dovoljno daleko da sve vidim - kaže jedna meštanka koja je želela da ostane anonimna. - Komšija je iz sveg glasa vikao da se deca sklone od tih ljudi. Beli kombi je istog momenta zatvorio vrata i velikom brzinom se udaljio od mesta gde su se dve devojčice igrale. Posle sam saznala da su u kombiju bila četvorica muškaraca i da su deci nudila čokoladu. Šta je moglo da se desi - ne znam, ali je očigledno da su se ti ljudi brzo udaljili i da im namere nisu bile dobre - kaže ona.

Nemili događaj, koji je mogao da se završi možda i otmicom dece, odigrao se raskrsnici ulica Njegoševe i Zmaj Jovine ulice u Elemiru. Pre nedelju dana, kako je „Alo!“pisao, u ovom mestu pojavio se beli kombi, koji je vrbovao decu i nudio im čokolade. Na sreću, otmica je brzom reakcijom komšija sprečena.

- Znamo za pokušaj otmice, ali nije to jedini slučaj. Posebno su kritične ulice Zmaj Jovina i Lenjinova

koje nisu glavne, ali su baš zbog toga što su na samoj periferiji sela izložene riziku da budu meta kriminalac­a. Pre pet dana, u Žarka Zrenjanina, glavnoj ulici Elemira, usred bela dana, jedan čovek s ogromnim nožem išao je ulicom i vitlao njime. Ubrzo je uhapšen, ali mi i dalje nismo bezbedni, to je istina - kažu meštani Elemira.

Dragan B. (34) iz Elemira kaže za „Alo!“da je sprečio otmicu svog mlađeg sina ispred svoje kuće u Zmaj Jovinoj ulici pre pet godina.

- Mlađi sin igrao se pored puta, a ja sam sređivao automobil u dvorištu kuće. „Golf 4“, sa zatamnjeni­m staklima, teget boje, prošao je ulicom i u jednom momentu se vratio, ali usporenom brzinom. Mene nisu videli, ali mog sina jesu - priseća se Dragan.

- U povratku je automobil dosta usporio. U njemu su bila dva muškaraca. Suvozač je otvorio vrata i krenuo rukom ka mome sinu. Brzinom svetlosti sam prišao i uhvatio sina, a mogući otmičari su pobegli. To je sve vrlo teško dokazati, jer automobil pobegne, a ja sam srećan što mi je sin živ i zdrav. Ali, ne želim da neko pomisli da sam lud - kaže Dragan.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia