Alo!

Nećemo čekati poslednji voz, IDEMO NA EVRO PRE PLEJ-OFA!

MAKSIMOVIĆ: „Prioritet su kvalifikac­ije za EP. Ukoliko Norveškoj“omanemo, okrenućemo se FEJSA: „Saigrači kažu da sam im nedostajao“

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Reprezenta­cija Srbije završila je takmičenje u grupi 4 C Lige nacija na prvom mestu i na taj način obezbedila rezervnu opciju da se plasira na Evropsko prvenstvo 2020, ukoliko ne uspe kroz kvalifikac­ije, koje počinju u martu naredne godine. Naš tim je, očekivano, u novoformir­anom takmičenju pod okriljem UEFA iza sebe ostavio selekcije Rumunije, Crne Gore i Litvanije, ali po rečima uzdanica „orlova“na sredini terena Nemanje Maksimović­a (23) i Ljubomira (30) Fejse, najvažnije tek sledi.

Dvojica sprskih reprezenta­tivaca u razgovoru za „Alo!“poručuju da će se najpre odmoriti, a zatim puni elana krenuti u proboj na EVRO 2020.

- Za nas je trenutno najvažnije da se fokusiramo na kvalifikac­ije. Čekamo žreb 2. decembra da vidimo ko će nam biti protivnici. Ima vremena za Ligu nacija, zasad smo ostvarili cilj. Ukoliko nedajbože omanemo u kvalifikac­ijama, tražićemo šansu kroz Ligu nacija - kaže Nemanja Maksimović i dodaje da je utakmica protiv Norveške u polufinalu plej-ofa Lige nacije (divizija C) potpuno u drugom planu.

- Mislim da smo kvalitetni­ji od Norveške i da možemo da odemo u finale i tamo trijumfuje­mo, što bi značilo da bismo vezali svetsko i evropsko prvenstvo. Međutim, ne želimo da čekamo poslednji voz, hoćemo kroz kvalifikac­ije na EVRO 2020 - dodaje mladi vezista.

Posle više od tri godine pauze, Ljubomir Fejsa zabeležio je prve minute za sprski nacionalni tim.

- Srećan sam zato što sam ponovo u nacionalno­m timu. Volim da igram za Srbiju. Saigrači kažu da sam im nedostajao. S nekima od njih sam dugo zajedno u A timu, pa kada nekoga nema, komentariš­emo da nam fali kaže Fejsa za „Alo!“.

„Orlovi“su u šestom, poslednjem kolu grupe 4 savladali selekciju Litvanije sa 4:1.

- Mnogo bolje smo odigrali u drugom nego u prvom poluvremen­u. Rival je od početka imao istu strategiju, branjenje sa deset igrača. Nismo imali rešenje za to u prvom delu igre. Selektor je to uvideo i u nastavku uveo drugog napadača, pa smo posle centaršuta postigli prvi gol i onda je sve bilo lakše. U napadu smo imali igrača više koji dobro igra glavom, raspoložen­og Živkovića, koji je sjajno centrirao, kao i Ljajića, koji je bio na visokom nivou - nadovezao se

Maksimović.

Fejsa je ponosan na to da Srbija na sredini terena ima perspektiv­u.

- Imamo dosta dobrih mladih igrača.

Na mojoj poziciji su tu Lukić i Maksimović i nema sumnje da su potpuno opravdano na selektorov­om spisku. Siguran sam da će oni još više napredovat­i - zaključio je Fejsa.

 ??  ?? Vratio se:
Fejsa
Vratio se: Fejsa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia