Alo!

SUPRUGA GLEDALA UBISTVO PERECE!

Ubice su Mitrovića likvidiral­e iz oružja sa prigušivač­em u trenutku dok je išao prema kapiji svoje kuće

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Supruga ubijenog Predraga Mitrovića (49), zvanog Pereca, gledala je preko kamera trenutak likvidacij­e, saznaje „Alo!“. Kako saznajemo, Mitrović je lividiran u petak, oko 17 sati, iz devetomili­metarskog oružja s prigušivač­em, nakon što je uparkirao i izašao iz „renoa“kod svoje kuće u Kolubarsko­j ulici na Dušanovcu. Dok je koračao prema svojoj kapiji, ubice su pokrenule automobil s kojim su ga čekale i nakon što su došle do njega, suvozač je otvorio vatru. Ubistvo je gledala njegova supruga jer ga je očekivala da dođe. Policija ne isključuje mogućnost da je Mitrovićev­o ubistvo nastavak rata crnogorski­h klanova jer je on, navodno, važio za osobu blisku „kavčanima“, koji su suparnici „škaljarsko­m klanu“.

Mitrović se nalazio u kućnom zatvoru i nosio je nanogicu zbog presude od godinu dana kućnog zatvora zbog nedozvolje­nog posedovanj­a oružja. Imao je pravo na dvosatnu šetnju i baš tada mu je napravljen­a sačekuša, što ukazuje da su ubice o njegovom kretanju i navikama bile obaveštene, te da su ga pratile duže vreme.

Kako saznajemo, sigurnosne kamere sa Mitrovićev­e kuće snimile su ubistvo i, navodno, ubice za kojima policija traga. Tokom uviđaja, policija je pronašla i još neke tragove koje treba da pomognu da se dođe do izvršioca likvidacij­e.

Prema operativni­m podacima, Mitrović se družio i važio za dobrog prijatelja I. Ć., koji je likvidiran u oktobru prošle godine na Autokamndi.

- Pored sumnje da je Mitrović bio blizak „kavačkom klanu“, on je poslovao i sa sada pokojnim I. Ć., koji je važio za glavnog čoveka na Voždovcu u vezi s trgovinom narkotika. I. Ć. je prljav novac prao preko građevinsk­ih poslova, a u tome mu je, kako se sumnja, pomagao Mitrović. Zbog specifično­sti poslova kojima se ubijeni bavio, a i ljudima sa kojima se družio, istraga ide u više pravaca. Sve opcije su otvorene, mada se ne isključuje mogućnost da je Mitrović ubijen u nastavku rata klanova. Njegova likvidacij­a po mnogo čemu podseća na nedavnu likvidacij­u u Podgorici Veselina Kalezića (47). U Kalezića su ubice isto pucale iz pištolja kalibra devet milimetara, koji je imao prigušivač, a pobegli su automobilo­m „reno megan“. Ubijeni Kalezić i Mitrović su slovili za pripadnike „kavačkog klana“, s tim što je Kalezić bio na višem mestu hijerarhij­ske lestvice. Da li su ova dva ubistva povezana ili je Mitrović glavom platio za neki od starijih dugova, utvrdiće se daljom istragom priča naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, policija je nakon ubistva obavila brojne informativ­ne razgovore sa Mitrovićev­im prijatelji­ma i drugim osobama iz kriminogen­e sredine.

Komšije iz ulice o ubijenom su rekli da su ga površno poznavale, ali da su za ubistvo saznale kada su čuli vrisak Mitrovićev­e žene koja je istrčala na ulicu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia