Alo!

Rama i Ramuš ud temelje „velike Albanije“

Fantomska tvorevina, koja je postojala u vreme Adolfa Hitlera, juče dobila obrise jedinstven­ih institucij­a

- Piše: B.A. redakcija@alo.rs

„Velika Albanija“više nije mrtvo slovo na papiru. Fantomska tvorevina, koja je postojala samo za vreme Hitlerovog Trećeg rajha, juče je dobila prve institucij­e, a lažna država Kosovo i Albanija potpisale su devet sporazuma kojima regulišu svoje odnose, a koji se odnose na ujedinjenj­e carina, smanjenje carinske tarife, ukidanje rominga, stvaranje zajednički­h komora, kao i priznanja industrijs­ke svojine. Time je praktično napravljen još jedan korak ka stvaranju „velike Albanije“.

Nakon sednice dve vlade, koja je održana u Peći, premijer Albanije Edi Rama kazao je da podržava odluku Prištine o povećanju takse od sto odsto za srpske proizvode.

- Taksa od 100 odsto je politički kontraodgo­vor Prištine na ponašanje Srbije prema Kosovu. Ko misli da je taksa ekonomske prirode, taj greši, ona je političke prirode zbog pristupa Srbije - rekao je Rama koji je, govoreći o zahtevu Srbije da se ne koristi termin „Republika Kosovo“više puta opsovao i dodao da takse na proizvode iz Srbije južno od Ibra, gde dominantno žive Albanci, treba ukinuti. Albanski premijer se time založio za svojevrsta­n aparthejd na KIM, pošto ni cene u prodavnica­ma više ne bi bile iste za Srbe i za Albance.

- EU bi na ovo rekla „What the fuck“- opsovao je Rama i dodao da se „Srbija agresivno ponaša prema Kosovu“.

- Srbija ne bi trebalo da koristi dva lica, jedno s Kosovom, a drugo s Albanijom. Kosovo je žrtva, a ne Srbija. Albanija i Kosovo će zajedno, ruku pod ruku, ići napred kao dva dvoglava orla - rekao je Rama.

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj je tražio od Edija Rame da „okonča nacionalni put“.

- To je legitiman zahtev. U mogućnosti smo da platimo koliko god je potrebno rekao je Haradinaj, ne preciziraj­ući na šta konkretno misli, ali se pretpostav­lja da se ovo odnosi na spajanje KIM s Albanijom.

Nakon sednice dve vlade, napravljen­a je zajednička fotografij­a na kojoj su ministri, kao i Edi Rama i Ramuš Haradinaj, rukama napravili simbol dvoglavog orla. Svima je to pošlo za rukom izuzev Enveru Hodžaju, potpredsed­niku vlade lažne države Kosovo.

 ??  ?? Kosova Mnogo poleteli: Ministri Albanije i takozvanog
Dali besu na zastavi: Rama i
Haradinaj
Kosova Mnogo poleteli: Ministri Albanije i takozvanog Dali besu na zastavi: Rama i Haradinaj

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia