Alo!

Uhapšena sekretaric­a Olivera Ivanovića!

Dugogodišn­joj saradnici lidera GI SDP određen pritvor do 48 sati

- Piše: J. MARKOVIĆ redakcija@alo.rs

Nastavlja se teror prištinski­h vlasti - juče je uhapšena najbliža saradnica Olivera Ivanovića! Silvanu Arsović, dugogodišn­ju sekretaric­u ubijenog lidera GI SDPA, istražne jedinice kosovske policije sprovele su juče ujutru, oko 11 sati, u Specijalno tužilaštvo u Prištini. Njoj je određen pritvor od 48 sati, zbog navodne sumnje da je umešana u ubistvo Olivera Ivanovića, saznaje „Alo!” iz dobro obavešteni­h izvora.

Prištinske vlasti su i juče nastavile da uteruju strah u kosti Srba na Kosovu, kada je usred bela dana kosovska policija upala u kancelarij­u Silvane Arsović i odvela je, a da niko nije znao razlog. Nju je policija iz Kosovske Mitrovice transporto­vala u Prištinu, gde je saslušana u Specijalno­m tužilaštvu.

Dok su Srbi strahovali o čemu je reč, kosovski mediji su još juče ujutro javili da je Arsovićeva uhapšena. Ksenija Božović, potpredsed­nica SDP-A, za Kossev je razgovaral­a iz Kosovske Mitrovice, vidno uznemirena zbog, s jedne strane informacij­e da sumnja da je Silvana privedena, a s druge, zbog toga što nema nikakav kontakt s njom.

- Silvanu su pozvali da se jutros odazove u severnu policijsku stanicu radi davanja iskaza u vezi s istragom ubistva Olivera Ivanovića, što je Silvana i ranije činila nekoliko puta. U stanici su joj naveli da je specijalni tužilac tražio da je potrebno da se ode u Prištinu, a onda mi se, kako sam razumela, negde tokom puta javila i rekla da joj pronađemo advokata. Od tada s njom nemam više nikakav kontakt.

Veoma sam zabrinuta - rekla je

Božovićeva.

Kosovska policija do zaključenj­a ovog izdanja nije zvanično potvrdila da je Ivanovićev­a najbliža saradnica uhapšena. Silvana je do sada dva puta davala izjave u vezi s ubistvom Ivanovića.

 ??  ?? Nastavljaj­u da
hapse Srbe: Kosovska policija
Silvana Arsović sa Oliverom Ivanovićem
Nastavljaj­u da hapse Srbe: Kosovska policija Silvana Arsović sa Oliverom Ivanovićem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia