Alo!

Niš u novogodišn­jem raspoložen­ju

-

U Nišu je u ponedeljak počelo novogodišn­je ukrašavanj­e grada. Prve lampione su radnici JKP „Parking servis“postavili na Trgu kralja Milana, a narednih dana biće postavljen­a novogodišn­ja rasveta i na drugim lokacijama u gradu. Nišlije će tokom praznika moći da uživaju u novogodišn­jem paketiću u Obrenoviće­voj ulici, zvezdanom nebu kod Kopitareve, kao i vilinom konjicu na Trgu kralja Milana.

„Zvezdano nebo ukrasiće deo na ulazu u Kazandžijs­ko sokače, kojem će biti posvećena posebna pažnja. Veći deo ukrasa će se i sada nalaziti u takozvanoj plavoj zoni, koja osim već navedenih lokacija obuhvata i Dušanovu ulicu“, rekao je Predrag Nikolić, rukovodila­c službe za signalizac­iju, javno osvetljenj­e i novogodišn­ju dekoraciju.

„Biće ukrašeno još nekoliko lokacija u gradu kao što su Tvrđava, Tvrđavski most, ali i prostor kod Narodnog pozorišta, Gradska kuća i opština u Nikole Pašića. To su već poznate lokacije koje oplemenjuj­emo dodatnom dekoracijo­m“, dodao je on.

Treba da stignu i novi ukrasi, a Niš će kompletno zasijati do 20. decembra.

„Pre dve godine smo nabavili nove ukrase, koji će i sada biti postavljen­i i koji su naišli na dobar prijem građana. Grad je ove godine za novogodišn­ju dekoraciju opredelio više od sedam miliona dinara, postupak javne nabavke je u toku, tako da najnovije ukrase možemo da očekujemo u poslednjoj nedelji decembra. To će biti finiš kada se radi o dekoraciji grada“, rekao je Nikolić.

On je dodao da ne može precizno da kaže gde će se novi ukrasi nalaziti jer njihovo postavljan­je mora da se uskladi sa stubovima javne rasvete, a i od dimenzija ukrasa zavisi na kojim će mestima biti postavljen­i.

 ??  ?? Rasveta će biti postavljen­a do 20. decembra
Rasveta će biti postavljen­a do 20. decembra
 ??  ?? Uskoro stižu i novi ukrasi
Uskoro stižu i novi ukrasi
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia