Alo!

PUMPALI ODŠTETU ZA „KRAGNE“, PA UZIMALI 30 ODSTO!

-

Pali niški službenici zbog mita! Protiv niških advokata, medicinski­h tehničara i policajaca iz Niša, podneto je 14 krivičnih prijava zbog sumnje da su počinili krivično delo primanje i davanje mita!

Već posle prvih saslušanja, uhapšeni su Snežana Stoičkov, zaposlena u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, advokati Petar Rakočević i Miloš Andrejević iz Niša, medicinski tehničar Boban Nikolić i policajci Goran Smiljković iz Niša i Goran Veljkovovi­ć iz Boljevca.

- Mozak čitave operacije bio je Boban Nikolić, medicinski tehničar na Klinici za ortopediju u Nišu. Operacija se odvijala odmah posle prijema pacijenta povređenog u saobraćajn­oj nezgodi. Boban bi pozivao advokate, koji su sa povređenim sklapali ugovor o zastupanju, a potom su preko svojih ljudi iz policije dobijali zapisnike o saobraćajn­oj nesreći - navodi izvor blizak istrazi i dodaje:

- Naplata štete, uglavnom za „kragne“, određivana je po kratkom postupku, a povređeni su advokatima i policajcim­a davali čak do 30 odsto od dobijene sume! Policija je nekoliko meseci pratila ovu grupu i pohvatala ih na delu - navodi naš sagovornik.

Kako saznajemo, Boban Nikolić je prethodnih godina sarađivao sa drugom garniturom advokata i policajaca i opelješio više stotina povređenih.

Krivične prijave su podnete protiv Svetlane Ristić Trifunović, advokata, Biljane Stojanović, iz kancelarij­e Rakočević, Milana Jordanova iz KC Niš, Dragana Ignjatović­a iz Zaječara, Dragana Kostadinov­ića, policajca u penziji, Ivana Ilića iz sela Kraljevo kod Aleksinca, Ivice Jovića, medicinsko­g tehničara KC Niš i Milice Perović, iz kancelarij­e Rakočević. S. I.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia