Alo!

ČAJEVI PREMA KRVNOJ GRUPI

-

Čaj se smatra najzdravij­im napitkom na svetu, a navika ispijanja čajeva datira od davnih vremena. Ipak, svaka biljka ima različiti uticaj na naše telo i zato je dobro da odaberete onaj koji najbolje odgovara vašem organizmu i njegovim potrebama.

Reč je o emotivnim i analitični­m osobama koje snažno reaguju na stres. Kafa im zdravstven­o neće naškoditi, ali postoje biljne zamene koje će telo mnogo bolje prihvatiti.

Osobe krvne grupe A trebale bi da piju:

 Zeleni čaj

 Čaj od jasmina

 Kombinacij­u zelenog i jasminovog čaja

 Čaj od nevena

 Čaj od majčine dušice

 Mešavinu nevena i majčine dušice. Osobe ove krvne grupe najčešće imaju sporiji metaboliza­m, pa su sklone debljanju, nesanici i hroničnom umoru. Imaju snažan probavni sistem, kojem dodatno mogu da pomognu čajevi.

Osobe krvne grupe B trebalo bi da piju:

 Crveni čaj  Zeleni čaj (mladi)

 Čaj od matičnjaka

 Čaj od žalfije

 Čaj od zove

 Mešavinu matičnjaka, žalfije i zove. Osobe ove krvne grupe vrlo su intuitivne, te se izvrsno nose sa stresom. Ipak, Ahilova peta im je njihov libido. Pripadnici ove krvne grupe trebalo bi da izbegavaju kafu i zamene je čajem.

Osobe krvne grupe AB trebalo bi da piju:

 Čaj od mente

 Zeleni čaj

 Mešavina nane i zelenog čaja

 Žuti čaj

 Čaj od božura

 Čaj od brusnice.

Osobe ove krvne grupe trebalo bi da izbegavaju mleko i gluten. Iako su vrlo otporne na stres, njihova boljka su želudačne tegobe izazvane pojačanom želudačnom kiselinom. Kafa ne prija ni ovoj krvnoj grupi.

Osobe krvne grupe 0 trebalo bi da piju:

 Čaj od đumbira

 Ginseng čaj

 Čaj od mate

 Sencha zeleni čaj.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia