Alo!

„Orlovi“jači za triling iz Evrolige

U nastavku kvalifikac­ija za Mondobaske­t Srbiju čekaju dueli s Izraelom (30. novembar) i Grčkom (3. decembar)

- Piše: L. JELIĆ sport@alo.rs

Košarkaška reprezenta­cija Srbije biće jača za trojicu evroligašk­ih igrača u predstojeć­em meču kvalifikac­ija za Svetsko prvenstvo 2019.

Selektor Aleksandar Đorđević rekao je da će u sastavu protiv Grčke, 3. decembra, u „Pioniru“biti i trojica evroligašk­ih igrača. „Orlovi“će biti jači za

Vasilija Micića

(Efes), Vladmira Lučića i

Stefana Jovića (obojica iz

Bajerna).

Za razliku od meča u Beogradu, pomenuta trojica košarkaša ipak neće biti u sastavu za meč s Izraelom, koji je na programu 30. novembra u Tel Avivu. Odluka selektora Đorđevića je da Lučića, Jovića i Micića odmori zbog činjenice da ih u tom periodu čekaju evroligašk­i dueli.

- Jović i Lučić će nas sačekati u Izraelu, pošto

dan pre toga igraju s Makabijem. Nećemo moći da računamo na njih u meču s Izraelom jer će klupske utakmice završiti prethodno veče oko 22.30. Oni će se vratiti sa nama čarterom za Beograd i biti spremni za duel s Grčkom u ponedeljak, što je vrlo dobro. Izuzetno je pozitivno što je Bajern to dozvolio. Takođe, uspeli smo da dogovorimo s Efesom da nam se Vasilije Micić priključi za meč s Grčkom - rekao je Đorđević.

Selektor reprezenta­cije

Srbije neće moći da računa na Nikolu Milutinova, centra Olimpijako­sa,.

- Obavio sam razgovor s Dejvidom Blatom, trenerom Olimpijako­sa u vezi s Milutinovi­m i tražio da Atinjani puste igrača za drugu utakmicu protiv Grčke. Oni su odlučili da ne mogu, bez obzira na to što smo pričali, tri-četiri puta. Stav kluba je da ne pusti igrača da odigra protiv Grčke, jer oni tri dana posle toga igraju u Kaunasu - dodao je selektor.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia