Alo!

Novak predvodi bojkot!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Novi napadi na Novaka Đokovića, imate samo jednom pravo da pogađate odakle stižu. Naravno, iz Velike Britanije.

Britanci su se nekako specijaliz­ovali da bez ikakvog osnova i povoda napadaju najboljeg tenisera sveta. Dobro je poznata priča da Nole nije hteo da igra za njih, možda ih i dalje peče to odbijanje.

Frederik Rozengren, trener trenutno najboljeg britanskog igrača Kajla Edmunda, tvrdi da je Novak prošle nedelje njegovom pulenu poslao mejl u kojem ga poziva da igrači bojkotuju Dejvis kup, a od igranja u tom takmičenju zavisi učešće na Olimpijski­m igrama u Tokiju 2020.

Sve je počelo kada je Đerar Pike postigao dogovor sa ITF-OM da se Dejvis kup igra u Madridu novembra 2019. i da na njemu učestvuje 18 selekcija. Međutim, zanimljivo je da britanski „metro.co.uk“prenosi da bi primoravan­je igrača da igraju u Dejvis kupu da bi nastupali na Olimpijski­m igrama zakucalo ekser u kovčeg 118 godina starog takmičenja. A Rozengren priča da je Novak lider „pobune“.

- Kajl je primio mejl, možda nema veze sa Dejvis kupom, ali je činjenica da mu je Novak poslao mejl prošle nedelje. ITF jasno kaže da igrač mora da igra bar dva Dejvis kup meča u godini u kojoj će reprezento­vati svoju zemlji na Olimpijski­m igrama. Đoković želi da teniseri to bojkotuju - tužakao je Rozengren, inače Šveđanin.

On je dodao u istom tonu:

- To samo pokazuje da ne želi da preko Dejvis kupa reprezentu­je svoju zemlju na Olimpijski­m igrama. Znači, sve se svodi na novac. Rozengren veruje da je reforma Dejvis kupa, kojom će se ponuditi nagradni fond od 20 miliona evra, predstavlj­ati katastrofu. Razlog - uprkos tvrdnji ITFA da će Novak i Federer igrati u Dejvis kupu, on kaže da je to s*anje.

- Nikog nisam čuo da pozitivno govori o toj temi. Niko ne vidi ništa lepo, dakle, može li mi neko objasniti šta je dobro u novom formatu Dejvis kupa?

Nole je, inače, predsednik saveta igrača.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia