Alo!

VENGEROVA BAJKA SE NASTAVLJA I ZOVE SE BAJERN!

-

Arsen Venger je nedavno odbrusio kritičarim­a koji su ga slali u penziju, jer, zaboga, ima 69 godina. Na klupi Arsenala proveo je od 1996. do 2018. i obeležio jednu eru „tobdžija“, u kojoj je uspeo da digne klub na noge i donese mu tri titule.

Sada bi Venger to mogao da učini u Bajernu. Aktuelnom treneru Niki Kovaču je odavno odzvonilo i pravo je čudo kako i dalje opstaje na klupi, naročito posle sramnog remija protiv Fortune u Minhenu prethodnog vikenda (3:3). Karl-hajnc Rumenige, jedan od vodećih ljudi kluba, nije bio baš direktan, ali između redova, posle remija sa Dizeldorfo­m je rekao „razmisliće­mo o svemu kada prespavamo“. Jasno je da je Kovač završio epizodu u Minhenu.

„Bild“piše da je prvi pik da zameni hrvatskog trenera na „Alijanc areni“upravo Arsen Venger, koji je godinu dana bez posla. Ako iko može da digne Bavarce to je Venger, iako prethodne dve sezone nije blistao s Arsenalom, ali njegov prepoznatl­jiv stil - brza igra i neviđen broj dodavanja upravo je ono što posrnulom gigantu treba.

Druga stvar koja ide u prilog Bajernu jeste to što je Venger proveren stručnjak, a malo je kvalitetni­h trenera ured sezone bez angažmana. I tu bi igrali na sigurno. Ostaje, naravno, da dođe do dogovora između Francuza i Nemaca, ali nije nemoguće da već od sledećeg vikenda vidimo Vengera na klupi šampiona Nemačke. Inače, Venger tečno govori nemački, i s te strane ima adut da ga Bavarci angažuju.

Međutim, za slučaj da se stvari ne odviju po planu, B varijanta bi bio Zinedin Zidan, koji je takođe bez posla, ali je Venger ipak iskusniji i uliva više poverenja Nemcima...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia