Alo!

Srpski igrači su me uvek oduševljav­ali

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Slavni Portugalac Deko (41) obreo se ovog vikenda treći put u Humskoj. Prvi put je to bilo 2000. u dresu Porta u okviru Kupa UEFA, tri godine kasnije s istim timom je gostovao u grupnoj fazi Lige šampiona i oba puta rezultat je bio 1:1. Sada je došao na poziv generalnog direktora kluba Miloša Vazure i posmatrao je meč između crno-belih i Dinama iz Vranja, koji je vicešampio­n dobio ubedljivim rezultatom 6:0.

- Za ovu zemlju, ovaj grad i stadion vežu me lepa sećanja. Bio sam dva puta i imali smo sreće da ne izgubimo. Baš malopre, dok sam šetao klupskim prostorija­ma, gledao sam fotografij­e okačene na zidovima i vidim da Saša Ilić još igra. Sećam se, u ono vreme, u okviru Lige šampiona, da je bio sjajan igrač, a u međuvremen­u je postao legenda kluba - kaže Deko u razgovoru za

„Alo!“.

Tokom prebogate karijere, rođenom Brazilcu, koji je nastupao za reprezenta­ciju Portugala, putevi su se ukrstili s mnogo srpskih igrača. S nekima je bio saigrač, s nekima veliki rival, ali prema svima je gajio respekt.

- Prvi srpski igrač s kojim sam se sreo bio je Ljubinko Drulović.

Nas dvojica smo dobri prijatelji još iz vremena igranja u Portu i naravno da sam se, prilikom ovog dolaska u Beograd, video s njim. Sreli smo se pre Partizanov­e utakmice protiv Dinama i prijatno ispričali. Posle toga sam igrao s Nemanjom Matićem, kad je tek počinjao u Čelsiju, a tu je bio i Branislav Ivanović. S druge strane, protiv velikog broja vaših igrača igrao sam kao suparnik i znam koliko u vašoj zemlji ima talenata.

Upravo taj talenat je legendarno­g Deka ponovo doveo u Beograd i Humsku.

- Partizan je veliki klub, s velikom tradicijom, iz kojeg je poteklo mnoštvo kvalitetni­h igrača. Zato sam, kao neko ko se bavi menadžersk­im poslom, želeo da dođem i sam se uverim u potencijal­e igrača. Ne, nemam na umu nijednog momka posebno, već sam samo želeo uživo da vidim čime raspolažet­e i naravno, da se vidim s starim prijatelji­ma, koji žive ovde.

„Igrao sam s Drulovićem, Matićem i Ivanovićem, znam koliko ste talentovan­i“, kaže za „Alo!“bivši as Porta i Barse

 ??  ?? Deko u razgovoru sa novinarom „Alo!“ Iz dana u Barsi: Deko s Mesijem
Deko u razgovoru sa novinarom „Alo!“ Iz dana u Barsi: Deko s Mesijem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia