Alo!

Mili nema kosu, PA MU SEKLI O BRVE!

Običaj je da sveštenik odseče pramen kose tokom ceremonije, jer se na taj način onaj kog krste oslobađa grehova koje je imao pre tog svetog čina, ali pošto je Radosavlje­vić ćelav, pop je morao da se snađe na drugi način

- Piše: SONJA ANDRIĆ sonja.andric@alo.rs

Pevačica Vesna Vukelić Vendi krstila je rijaliti zvezdu Milutina Milija Radosavlje­vića u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Zemunu, a na ceremoniji su prisustvov­ali Milijeva devojka Marijana, otac i najbliži prijatelji. Pred budnim okom kamera TV „Hepi“, Mili se tri puta odrekao đavola i primio svetu tajnu krštenja, ali kada je sveštenik stigao do dela ceremonije kada treba da mu odseče pramen kose, nastao je mali problem. Umesto s glave, sveštenik je morao da iseče Miliju dlake s obrva!

- To se moralo desiti jer je običaj da se tokom krštenja odseče mali pramen kose. Kako Mili nema kosu, taj problem se rešava na ovaj način - objasnila nam je kuma Vendi na početku razgovora, dok je Mili otkrio da je odmah po krštenju osetio duhovnu promenu.

- Osetio sam vibracije dok je trajao sam čin krštenja, ali i neku vrstu olakšanja. Do sada nisam puno grešio, ali sam imao posla s prljavim ljudima. Mada, nikada nikome nisam ništa nažao uradio i nadam se da će ovo biti prekretnic­a u mom životu. Kuma je insistiral­a da se krstim i hvala joj do neba na tome, jer ko zna kada bih to uradio. Vernik sam, išao sam u crkvu, ali ne tako često - rekao je Mili dok je njegova kuma Vendi objasnila zbog čega je krštenje važno.

- Ovaj osećaj ne može da se opiše, to je blagoslov Svetog Duha koji se oseća na sve strane. Milutin je već pokazao reakciju, nešto je počelo da ga trese i pitao me je šta mu se dešava. Objasnila sam mu da se spustio blagoslov s neba i da ga prolazi Božija struja, ali i da mu stiže anđeo čuvar. Mili je sada obukao duhovno telo, upisan je u

knjigu živih i za njega je ovo drugo rođenje.

Do sada je živeo na nivou životinje, a sada može i da se venča u crkvi, jer par koji nije venčan u crkvi, registruje se u opštini, baš poput automobila. A svi znamo šta se dešava s automobili­ma - menjaju vlasnike, idu od jednog do drugog, dok ne završe... Zato je važna sveta tajna braka, a mi želimo Miliju i Marijani dugu i srećnu zajednicu s puno dece - kaže Vendi, dok je Mili otkrio kada planira da stane na ludi kamen.

- Venčaćemo se u maju, a veridba tek treba da se desi. Videćemo da li će se to desiti u rijalitiju. Mi smo se upoznali u „Parovima“, a što se mene tiče, možemo i da se verimo u rijalitiju kaže Mili na kraju.

 ??  ?? Mili sa kumom Vendi i svešteniko­m na krštenju
Utorak, 27. novembar 2018.
Mili sa kumom Vendi i svešteniko­m na krštenju Utorak, 27. novembar 2018.
 ??  ?? Utorak, 27. novembar 2018. www.alo.rs
„Pu, pu, iš sotono“: Kuma Vendi tera demone
Utorak, 27. novembar 2018. www.alo.rs „Pu, pu, iš sotono“: Kuma Vendi tera demone

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia