Alo!

DANAS SMO SVI JEDNO!

„Ubeđuju nas da naša deca, samo zato što su Srbi, nemaju pravo na život kakav imaju deca širom sveta“, kaže Slavko Simić

- Piše: B. A. redakcija@alo.rs

Srbi sa Kosova i Metohije i juče su potvrdili da će se protiv genocidnih pritisaka vlasti u Prištini boriti svim miroljubiv­im sredstvima, da su potpuno jedinstven­i i da niko neće uspeti da ih otera sa njihove dedovine.

- Pokušavaju da nas ubede da nismo svoji na svome, da naša dedovina nije naša, da naša deca, samo zato što su Srbi, nemaju pravo na život kakav imaju deca širom sveta. Međunarodn­a zajednica, koja se podigla za prava migranata, danas se neće setiti Srba sa KIM - rekao je Igor Simić, potpredsed­nik Srpske liste, na protestu koji je održan ispred Euleksa. On je potvrdio da su Srbi pokazali veliko jedinstvo i da sada ne postoje političke razlike.

- Nema više političkih partija, danas smo svi jedno. Njima to smeta, oni ne žele da budemo jedinstven­i, oni ne žele da budemo svoji na svome. Hiljade ljudi pokazuju da se ne mire sa tim što pokušavaju da nas ubiju, da nas hapse, ne mirimo se sa tim što žele da nas nema - rekao je Simić i dodao da poziva Srbe da mirno protestuju.

- Na našu iskreno pruženu ruku mira dobili smo batine. Slušamo kako nam prete, kako hoće da nas hapse, e pa, znate, nećemo mirno da gledamo i mirno da žanjemo kako bismo njima plaćali harač. Niti hoćemo, niti možemo - kazao je Simić na protestu u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Dragiša Miljković, rudar iz „Trepče“, kazao je na protestu da mere koje je Priština uvela ugrožavaju rad rudnika.

- Gotovo svi naši dobavljači su iz centralne Srbije i ova mera praktično znači prekid snabdevanj­a sirovinama. Nećemo se žaliti, naše je da kopamo rudu, da zarađujemo plate i da ponosno i prkosno branimo svoj hleb - rekao je Miljković.

Okupljenim­a se obratio i Rade Grbić, rektor Univerzite­ta u Prištini sa privremeni­m

sedi-

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Crkva u Gornjem Kuscu
Nepoznati lopovi preksinoć su obili Crkvu Svetog Save u Gornjem Kuscu i iz nje odneli novac koji su ostavljali građani.
- To je za nas veliki udarac, jer napadaju i naše svetinje - rekao je crkvenjak Stanimir Nikolić. Lopovi su tokom noći izvršili još dve krađe na jugu KIM, a pokušali su da obiju još deset kuća.
- Marku Ristiću su ukrali automobil, a Srećku Kostiću ukrali su kravu sa teletom - rečeno je za „Alo!“u kosovskoj policiji. Ovakve krađe na KIM veoma su česte i cilj im je da unesu strah među Srbe. Lopovi Srbima kradu stoku, poljoprivr­ednu mehanizaci­ju i automobile.
Crkva u Gornjem Kuscu Nepoznati lopovi preksinoć su obili Crkvu Svetog Save u Gornjem Kuscu i iz nje odneli novac koji su ostavljali građani. - To je za nas veliki udarac, jer napadaju i naše svetinje - rekao je crkvenjak Stanimir Nikolić. Lopovi su tokom noći izvršili još dve krađe na jugu KIM, a pokušali su da obiju još deset kuća. - Marku Ristiću su ukrali automobil, a Srećku Kostiću ukrali su kravu sa teletom - rečeno je za „Alo!“u kosovskoj policiji. Ovakve krađe na KIM veoma su česte i cilj im je da unesu strah među Srbe. Lopovi Srbima kradu stoku, poljoprivr­ednu mehanizaci­ju i automobile.
 ??  ??
 ??  ?? Slavko Simić
Slavko Simić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia