Alo!

RAT CRNOGORSKI­H KLANOVA NA BEOGRADSKI­M ULICAMA „Kavčanin” upucan zbog šefa klana?!

- Piše: E. SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Crnogorski državljani­n Drago Božović (20), koji je u ponedeljak uveče teško ranjen u sačekuši na Bežanijsko­j kosi, blizak je rođak Igora Božovića, jednog od organizato­ra kavačke kriminalne grupe, saznaje „Alo!“. Mladić je u sačekuši zadobio više rana po telu, dok mu je u glavi ostao metak, zbog čega mu je život ugrožen.

Sumnja se da su Draga u posao uveli Igor Božović i njegov kum Slobodan Kašćelan, ali da su ga zbog rata klanova sklonili u Beograd, pod izgovorom da studira!

- Drago je u Beogradu išao na fakultet, ali mu je to bio samo paravan, jer bio veza za poslove s narkoticim­a sa Tutinom. Sumnja se da je počeo kao sitan kurir, međutim, pokazao je da ima mozak, zbog čega je napredovao u hijerarhij­i. Međutim, znao je i da se opusti, pa je nekoliko puta bio privođen zbog trgovine drogom, ali je brzo puštan na slobodu. Ubrzano je napredovao, pa je dobio značajniju ulogu, a to je da bude veza između Beograda i Tutina. Posao mu je, kako se sumnja, bio da organizuje kupovinu i transport, a onda da nadgleda isporuku robe. U Beogradu je bio povezan sa mlađim momcima koji nisu poznati policiji i zato je bio u senci - priča naš sagovornik

Ranjenog Dragu Božovića u posao su uveli Igor Božović i njegov kum Slobodan Kašćelan, ali su ga zbog rata klanova sklonili u Beograd da studira

blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, proverava se ko ga je namestio, tačnije ko je ugovorio sastanak na kojem je Drago upucan.

- Da li je neki posao sa Tutinom pošao po zlu ili se radi o nastavku krvavog rata klanova, utvrdiće se istragom. Poznato je da je Drago bio ispred svoje zgrade i čekao nekog kada je na njega pucano. Pokušavamo da dođemo do osobe koja mu je zakazala sastanak, jer sumnjamo da je možda nehotice ispričao kada ima zakazan susret. Postoji mogućnost da su ubice danima pratile mladića i da su pokušale da ga likvidiraj­u kada im se ukazala prilika. Ne smemo zaboraviti i detalj da se Dragov rođak Igor skriva, kako zbog poternice iz Crne Gore, tako i zbog osvete suparničko­g klana, pa je možda ovo bio način da se on istera na čistac! - kaže naš sagovornik i dodaje da policija ne isključuje mogućnost da se on možda zamerio i nekoj beogradsko­j ekipi kojoj je zašao na teritoriju.

Drago Božović je pogođen sa više hitaca 26. novembra oko 19 sati, ispred vrtića na Bežanijsko­j kosi, u Novom Beogradu. Prema nekim informacij­ama koje su dali očevici, on je stajao sam, a izgledalo je „kao da nekog čeka”. U tom trenutku je naišao tamni automobil, nalik „fijatu punto“, počela je pucnjava i mladić je pao. Na ulici je bilo mnogo ljudi, koji su počeli da beže i da se sklanjaju.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia