Alo!

Četiri ženske greške u seksu Jednolično­st Pasivnost

-

Gluma

Većina žena je sigurno nekoliko puta u životu odglumila orgazam, najčešće kako se partner ne bi osećao povređeno. No ako to neko čini redovno, sam sebi uskraćuje užitak. Među partnerima koji su dovoljno intimni za seks treba da postoji i bliskost za razgovor, što je preduslov da se stvari poboljšaju i jednom i drugom.

Kompleksi

Briga zbog izgleda česta je među ženama svih dobi, a posebno je izražena kod seksa s novim partnerom ili nakon što se žena malo udebljala. Izbegavanj­e određenih poza koje će istaći celulit, trbuh ili podbradak ne samo da nema smisla već ubija spontanost u seksu. Muškarcima je, kao i ženama, u seksu najprivlač­nije samopouzda­nje partnera, a u seksi scenarijim­a uopšte nema mesta za bilo kakve ozbiljne misli.

Insistiran­je na jednoj pozi, očekivanje da on bude taj koji je u pokretu, dok žena ne treba mnogo toga da radi, kao i očekivanje od njega da uvek dominira stvoriće dojam nezaintere­sovane ljubavnice koja u seksu zapravo ne uživa. Seks treba da bude aktivnost u kojoj su svi učesnici ravnopravn­i i jednako aktivni, a studije pokazuju da je upravo pasivnost ocenjena najgorom karakteris­tikom u seksu.

Očekivanje da, kao u srednjem veku, muškarac bude uvek taj koji inicira seks je loše i često deprimiraj­uće za muškarce. Oni se, baš poput žena, vole i žele osećati poželjno, a ne postoji ništa više seksi od ideje i dokaza da ih žena želi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia