Alo!

Volim kad sve zavisi od mene

DUŠAN TADIĆ ODVEO AJAKS U OSMINU FINALA LIGE ŠAMPIONA

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Ajaks, to je Dušan Tadić. Srpski reprezenta­tivac je najvažniji igrač amsterdams­kog velikana, što je praktično dokazano i u Atini u okviru 5. kola grupe E Lige šampiona. Bivši evropski šampion slavio je u Atini nad AEK-OM, a oba gola u trijumfu „kopljanika“postigao je upravo kreativac Srbije.

Time je ekipa trenera Erika ten Haga uspela da posle 13 godina prezimi u Ligi šampiona, a sledi juriš na prvo mesto u grupi. Da bi u tome uspeli, potrebno je da u poslednjem kolu na svom terenu savladaju Bajern, koji ima dva boda više, što za ovako raspucani Ajaks uopšte nije nemoguće.

- Nismo iznenađeni ovako dobrim rezultatim­a, jer smo upravo to uoči starta ove sezone postavili kao zadatak. Sada, kada smo u tome uspeli, imamo novi zadatak - osvajanje prvog mesta u grupi, koje bi nam, barem na papiru, donelo lakšeg rivala u osmini finala Lige šampiona - kaže Dušan Tadić.

Meč u Atini je dokazao da srpski reprezenta­tivac nema problem s pritiskom, jer je nakon promašenih penala u dresu „orlova“ponovo preuzeo odgovornos­t i bio precizan s bele tačke.

- Volim trenutke kada sve zavisi

Srbin je s dva gola protiv AEK-A najzaslužn­iji što klub iz Amsterdama posle 13 godina zimuje u najkvalite­tnijem

takmičenju

od mene. Obožavam da preuzmem odgovornos­t. Taj osećaj je neopisiv. Uživam u tome. Što se drugog gola tiče, bio je potpuno ajaksovski, odnosno plod je timskog rada. Nama u ekipi nije važno ko je asistent, a ko strelac. Tako se gradi timski duh - ističe Tadić.

Inače, Tadić je ove sezone postigao 13 golova za Ajaks, a njegov bivši klub Sautempton je u istom periodu jednom manje zatresao protivničk­u mrežu, pa su sada valjda svesni kakvog su se igrača odrekli.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia