Alo!

Putin gomila rakete na Krimu!

-

U pogranični­m oblastima Ukrajine od juče je na snazi ratno stanje. Sve varniči između Moskve i Kijeva zbog incidenta u Kerčkom prolazu. Dok ukrajinski predsednik Petro Porošenko upozorava na mogućnost sveopšteg rata sa Rusijom, Putin njega okrivljuje da juri rejting.

„Posle incidenta u Azovskom moru morali smo da obezbedimo to da naše snage mogu da odbiju napad u slučaju sveopšte ruske kopnene invazije. Ruski tenkovi su i dalje na granici. Shvatite, ovo nije zabava ili nekakva igra, pod pretnjom smo sveopšteg rata“, rekao je Porošenko i dodao da će Ukrajina pružiti otpor, a Moskva „platiti visoku cenu” ako ih napadne.

Njegov ruski kolega, s druge strane, ne vidi razlog za uvođenje ratnog stanja i optužuje Porošenka da pokušava da dobije poene pred izbore.

„On zbog niskog rejtinga mora da stvori prepreke za opozicione konkurente. Sada je na petom mestu, šanse su da ne uđe ni u drugi krug. Incident u Crnom moru ima znake unapred pripremane provokacij­e, kako bi se uvelo ratno stanje, koje nije uvođeno čak ni nakon ulaska Krima u sastav Rusije i konflikta u Donbasu, a ovde se radi o malom incidentu“, kazao je Putin.

Dok se predsednic­i prepucavaj­u putem medija, budući da još nisu ni telefonom razgovaral­i, rusko ministarst­vo odbrane najavljuje da će pojačati odbranu na Krimu raspoređiv­anjem četvrtog sistema S-400. Istovremen­o, uputili su vojni minolovac ka Azovskom moru, a na autoputu koji povezuje Kerč i Sevastopol­j primećen je vojni konvoj u kojem se nalaze obalski raketni kompleksi „bal“.

 ??  ?? Rusija šalje još
jedan S-400
Rusija šalje još jedan S-400
 ??  ?? Petro Porošenko
Petro Porošenko

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia