Alo!

Šiptari prave pakt za uništenje Srbije!

Haradinaje­vi ljudi javno priznali da sa čelnicima Hrvatske, Makedonije i Crne Gore hoće da formiraju savez koji bi slomio Srbiju

- Piše: J. MARKOVIĆ redakcija@alo.rs

Svi srpski neprijatel­ji se udružuju! Albanci ubeđuju vlasti u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori da uđu u savez koji bi slomio kičmu Srbiji!

Brutalne pretnje stigle su juče na račun Srbije, i to preko Envera Hodžaja, desne ruke Ramuša Haradinaja, koji je za zagrebački „Večernji list“otvoreno i bez trunke blama, pred očima celog sveta, priznao da je u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije.

Šiptari žele da u jedinstven­om frontu protiv Srbije okupe Hrvatsku, koja već obučava njihovu vojsku, Mila Đukanovića, čiji režim pokušava da preseče sve bratske veze sa Srbijom, i makedonsko­g premijera Zorana Zaeva, partnera Vuka Jeremića, koji je oko sebe okupio sve otpadnike od aktuelne vlasti u Srbiji. Cilj tog projekta je rušenje aktuelne vlasti u Srbiji kako bi na njeno mesto došli oni koji bi bili poslušni kako Albancima,

tako i svima drugima u regionu kojima ne odgovara snažna Srbija.

Kako bi opravdao sulude namere svojih šefova, Hodžaj je pokušao Srbiju da optuži da je faktor destabiliz­acije u regionu. To mu nije bilo dovoljno, te je pokušao da nađe i opravdanje za takse od 100 odsto, koje su prištinske vlasti uvele na robu iz centralne Srbije, pa je i za to optužio Srbiju i kazao da ona nastavlja agresivnu kampanju protiv Kosova na međunarodn­om planu.

- Kad ne izaziva krizu s Kosovom, onda je izaziva s Hrvatskom ili pak Makedonijo­m ili Crnom Gorom. Srbija ima dobre odnose samo sa Republikom Srpskom i ni sa kim drugim… Zar to nije čudno? U nekoliko sam navrata, za vreme svog boravka u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, razgovarao sa čelnicima tih država da osnujemo pakt koji bi se suprotstav­io Srbiji i njenoj agresivnoj politici - kazao je Hodžaj.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je, reagujući na izjave Envera Hodžaja, za „Alo!” poručio da Kosovo pokušava da uvuče i druge u blato u koje su oni zaglibili.

- Ne verujem da će iko na to pristati. Ali, i ako bude toga, ne bi nam bilo prvi put u istoriji. Znaju svi kako su prošli - poručio je Dačić.

Politički analitičar Dragomir

Anđelković ističe za „Alo!” da je evidentno da neki centri moći na Zapadu pokušavaju da okupe regionalnu koaliciju protiv Srbije.

- To je ipak nešto što nadilazi mogućnosti Prištine ili Podgorice. Očito je da neko, ko je verovatno u vezi s vladarima iz senke u američkoj državi, pokušava da napravi neku vrstu obruča oko Srbije, gde bi bile sve države koje imaju bilo kakav interes za sukob sa Srbijom. Radi se o koaliciji koja nikome neće doneti dobro, samo će izazvati turbulenci­je jer svi oni zajedno su slabiji od Srbije i jedino mogu da stvore probleme. A čak ni oni nisu u stanju da nametnu Srbiji neko rešenje koje oni žele - zaključio je Anđelković.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia