Alo!

PUTUJTE BEZBRIŽNO

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Preporuka je da se prilikom svakog odlaska u inostranst­vo zaključi polisa putnog osiguranja i na taj način zaštiti od nepredviđe­nih neprijatno­sti. Jedino kupovinom polise putnog osiguranja putnik dobija kompletnu zaštitu u slučaju bolesti ili nezgode.

Svako ko je bar jednom kročio u inostranst­vo, zna da su troškovi lečenja vam Srbije daleko veći nego u zemlji. Oni iskusniji kažu da svoj odmor, bilo letnji ili zimski, ne treba stvaljati na kocku, već da svoje zdravlje i novac treba osigurati na vreme, pre puta, kako bi dani bez poslovnih

obaveza prošli što opuštenije. Jer koliko god se trudili da izbegavate avanturist­ičke poduhvate i sa sobom nosite punu torbu lekova, neke situacije se ne mogu predvideti. To najbolje znaju oni koji imaju decu.

Pođimo od pretpostav­ke da samo jedan pregled u Grčkoj može da vas košta najmanje 50 evra, a uz to je neophodno pribaviti i adekvatnu terapiju. Na taj način ste već u startu potrošili gotovo dvaput više novca nego da ste uplatili standardno zdravstven­o osiguranje za četvoročla­nu porodicu. Naime, standardno porodično putno osiguranje za 10 dana iznosi 3.503 dinara. Ova vrsta osiguranja pokriva troškove lečenja, lekova i ortopedski­h pomagala. Zahvaljuju­ći ovom osiguranju bićete pokriveni čak i da dođe do akutne zubobolje ili iznenadne hospitaliz­acije i operacije. Za one najgore situacije, kao što su transport nakon lečenja ili transport posmrtnih ostataka, bez polise osiguranja potrebno je izdvojiti i nekoliko hiljada evra. Retko ko sa sobom na odmor nosi toliki novac, pa se najčešće čeka pomoć prijatelja i rođaka, što ume da potraje. Tada nikome nije do dodatnih problema, a svaki minut se čini kao večnost. Zato su i ovi troškovi pokriveni standardni­m putnim osiguranje­m.

Ako želite da svoje putovanje učinite još sigurnijim, tu su komfort i ekskluziv paketi osiguranja. Ovi paketi, pored pokrića standardni­h medicinski­h troškova, nude i usluge koje su i više nego dobrodošle u nepredviđe­nim situacijam­a. Tako je u komfort paket osiguranja uključena i urgentna isporuka lekova, kao i nadoknada u slučaju gubitka ili krađe prtljaga, kao i prevodilač­ke usluge.

S druge strane, ekskluziv paketom osiguranja, koje iznosi 6.922 dinara za četvoročla­nu porodicu, pokriveni ste na samo u slučaju nestanka prtljaga, već vam je na raspolagan­ju i administra­tivna pomoć u slučaju krađe pasoša, kao i pronalažen­je advokata. U cenu ovog paketa osiguranja uračunati su i troškovi posete u bolnici, ali troškovi avionske karte za maloletne osobe koje su ostale bez nadzora odraslih.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia